Profiteert Simona Halep van de “bevriezing” van de WTA-ranking? Wat George Cosac, hoofd van FR Tennis, zegt

Profiteert Simona Halep van de “bevriezing” van de WTA-ranking? Wat George Cosac, hoofd van FR Tennis, zegt

De Roemeense Simona Halep kan niet profiteren van de WTA-ranking omdat ze 17 maanden niet heeft gespeeld. Na 12 maanden sta je automatisch buiten de ranking.

Aangezien de schorsing van het CAS maar voor 9 maanden is, is het nog maar de vraag of ze volgende week wel op de wereldranglijst komt.

Profiteert Simona Halep van de “bevriezing” van de WTA-ranking? Wat George Cosac, hoofd van FR Tennis, zegt

George Cosac, hoofd van de FR Tennis, heeft zich uitgesproken en blijft positief over een gunstige beslissing.

“Wanneer een sporter geblesseerd raakt, kan hij zijn ranking een jaar lang bevriezen. Als en wanneer hij terugkomt, heeft hij het recht om die bevroren ranking te gebruiken voor 9 belangrijke wedstrijden.

Ik ben ervan overtuigd dat zodra ze fysiek klaar is en begint te spelen, wedstrijdorganisatoren haar op het rooster zullen willen hebben. Simona is altijd een van de populairste speelsters geweest en ik weet zeker dat ze zal profiteren van een aantal wildcards.

Haar waarde en prestaties geven haar het recht om daar te spelen. En ik ben ervan overtuigd dat ze, door haar eigen sterke punten, in staat zal zijn om in alle competities te spelen en de bovenste rondes te halen. Ik denk dat hij in 2-3 maanden op de been kan komen en langzaam, langzaam, vanaf het begin kan beginnen.

Hij zal zeker met makkelijkere wedstrijden moeten beginnen. Nu is er ook het gevaar van blessures. Maar zij kent deze baan veel beter. Totdat ze fysiek fit is, denk ik niet dat ze zich aan grote wedstrijden zal wagen op een manier die haar fysieke integriteit in gevaar brengt,” vertelde George Cosac aan Radio Sport Total FM.

Wat gebeurde er aanvankelijk met Simona Halep?

Simona Halep was op 12 september 2023 door het International Tennis Integrity Agency (ITIA) voor vier jaar geschorst wegens dopinggebruik. Het ITIA zei destijds dat een onafhankelijk tribunaal de voormalig wereldtopper had geschorst wegens twee afzonderlijke overtredingen van het Tennis Anti-Doping Programme (TADP).

Simona Halep klaagde het Canadese bedrijf aan dat haar voedingssupplementen produceerde waardoor ze volgens haar positief testte en voor vier jaar geschorst werd wegens doping.

Halep eist meer dan $10 miljoen schadevergoeding van Quantum Nutrition, dat Schinoussa Superfoods maakt, nadat ze in 2022 positief testte op roxadustat (een medicijn dat wordt gebruikt door mensen met bloedarmoede, noot van de redactie) tijdens de US Open.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *