Bernadette Szocs, vecht voor records op nationale kampioenschappen

Bernadette Szocs, vecht voor records op nationale kampioenschappen

Bernadette Szocs is de 9e op de wereldranglijst en de Roemeense won haar zesde opeenvolgende titel in het enkelspel. De Nationale Tafeltenniskampioenschappen voor senioren in Boekarest eindigden in het enkelspel met de overwinningen van de favorieten Bernadette Szocs en Ovidiu Ionescu.

Bernie won zijn zesde opeenvolgende individuele titel, voor Ovidiu was het het negende goud uit zijn carrière op de nationale kampioenschappen.

Bernadette Szocs, die de 9e plaats op de wereldranglijst inneemt en deelneemt aan alle grote toernooien ter wereld, komt altijd met plezier naar de nationale kampioenschappen.

Bernadette Szocs, in een recordstrijd op de Nationale Kampioenschappen

“Het is een genoegen om hier te komen en ik ben er trots op om CSA Steaua te vertegenwoordigen. Het is erg leuk om thuis in eigen land te spelen, omdat zoveel mensen zijn gekomen om me te steunen. Het is elke keer weer een speciaal gevoel,” zei Bernadette Szocs, die een nieuw record wil vestigen voor opeenvolgende individuele titels. Tot nu toe heeft ze er 6 op haar naam staan.

“Vanaf het begin van dit nationale kampioenschap heb ik ernaar gestreefd om het enkelspel te winnen, omdat ik een record wil vestigen om back-to-back te winnen. Ik heb 6 keer op rij gewonnen, ik wil er zoveel mogelijk winnen,” voegde ze eraan toe.

Voor Bernie hebben de resultaten van de afgelopen jaren en vooral haar 9e plaats op de wereldranglijst het mogelijk gemaakt om op gelijke voet te strijden met de Aziatische speelsters: “Ik ben niet bang meer, want ik heb een paar keer laten zien dat ik dicht bij ze sta, vooral sinds ik ze heb verslagen, vooral de Olympisch kampioen twee keer achter elkaar. Dus ik ben erg positief elke keer als ik met hen aan tafel zit, ik geef alles en ik hou van dat gevoel als ik voel dat zij ook bang voor mij zijn.”

Ovidiu Ionescu won zijn negende individuele titel

Ovidiu Ionescu was weer in vorm en won zijn negende individuele titel van zijn carrière.

“Het is een groot plezier om de titel die ik hier vorig jaar won te verdedigen en mijn negende individuele titel te winnen. Het niveau op dit Nationaal Kampioenschap was erg hoog. Ik ben erg blij dat het me weer gelukt is om te winnen. Het was een erg leuke sfeer”, zei Ovidiu Ionescu, nationaal kampioen.

Ovidiu speelde voor het eerst op de Senior Nationals in 2008, toen hij 18 was! Sindsdien heeft hij de reeks medailles die hij won in alle evenementen verloren: “Ik deed voor het eerst mee in 2008, dus 16 jaar geleden. Toen ik 18 was maakte ik mijn debuut in het nationale seniorenteam. Het is mijn negende individuele titel, ik heb misschien 30 medailles, maar ik weet het niet meer precies, dat geef ik toe”.

Voor Ovidiu, die in Duitsland woont, zijn de nationale kampioenschappen ook de ideale gelegenheid om naar het land te komen en wat tijd met zijn ouders door te brengen: “Ik kom 3-4 keer naar het land als we trainingskampen hebben, misschien 4-5 keer per jaar kom ik naar het land. Nu duurden de nationale kampioenschappen 5 dagen, dus het was een nog beter moment voor mijn ouders om tijd met elkaar door te brengen”.

Larisa Iordache moedigde haar kampioensverloofde aan vanaf de tribune

De broers Iulian en Cristian Chiriță verdedigden hun vorig jaar gewonnen titel in het dubbelspel. Ze deden dat onder de ogen van Cristi’s vriendin, voormalig turnster Larisa Iordache.

“Larisa is de persoon die me kalmeert en in moeilijke momenten is zij degene die mijn zenuwen tegenhoudt. Ook in het dubbelspel was zij de belangrijkste persoon die ons kalmeerde en ik bedank haar”, zei Cristian Chiriță.

Iulian, zes jaar jonger dan zijn broer, geeft toe dat hij Cristi eerst niet geloofde toen hij hem vertelde dat hij een relatie had met Larisa Iordache “Ik was erg nerveus, in het begin geloofde ik eerlijk gezegd niet dat hij met haar praatte. Ze is een heel cool en aardig persoon, ze steunt ons in alles wat we doen en we zijn haar echt dankbaar en ik ben blij haar te ontmoeten”, zei Iulian Chiriță, nationaal kampioen mannendubbelspel.

De twee broers vormen sinds vorig jaar een team en spelen nu meer samen uit de kloof. Ze zeggen dat er geen baas in hun team is, ook al zit er zes jaar tussen. “Vorig jaar, toen we allebei besloten om mee te doen aan het NK, speelden we twee wedstrijden op de training en verloren we twee keer met 3-0. Maar we zeiden: laten we kijken hoe het gaat. Maar we zeiden: laten we kijken hoe het gaat op het NK en we speelden heel goed. We hebben twee opeenvolgende titels en ik hoop er volgend jaar weer een te winnen”, voegde Iulian Chiriță toe.

“We zijn allebei gelijkwaardig. Vorig jaar was hij bijvoorbeeld het meest nerveus, ik kalmeerde hem. En in de halve finale stonden we 2-0 voor en ontspanden we ons en werd ik nerveus. En hij zei: hou je mond, kalmeer. Je moet je concentreren… Dus we staan gelijk,” zei Cristian Chiriță.

Winnaars van de editie 2024 van de Nationale Tafeltenniskampioenschappen voor senioren

Vrouwen enkelspel podium

1. Bernadette Szocs (CSA Steaua Boekarest)

2. Irina Ciobanu (CS Rapid Boekarest)

3. Adina Diaconu (CS Rapid Boekarest)

3. Ioana Sîngeorzan (CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud)

Mannen enkelspel podium

1. Ovidiu Ionescu (SCM Gloria Buzău)

2. Darius Movileanu (CSA Steaua Boekarest)

3. Eduard Ionescu (CSA Steaua Boekarest)

3. Andrei Istrate (CSA Steaua Boekarest)

Herendubbelspel

1. Cristian Chiriță (CSM Constanța)/ Iulian Chiriță (CS Rapid București)

2. Ovidiu Ionescu (SCM Gloria Buzău)/ Alin Spelbuș (CS Rapid București)

3. Darius Toma (CSM Gloria 2018 Bistrița-Năsăud)/ Dragoș Bujor (CSA Steaua București)

3. Alexandru Manole/ Florin Spelbuș (CS Rapid Boekarest)

Dames dubbelspel

1. Irina Ciobanu/Adina Diaconu (CS Rapid București)

2. Bernadette Szocs/Elizabeta Samara (CSA Steaua Boekarest)

3. Elena Zaharia (CSM Constanta)/Andreea Dragoman (CSA Steaua București)

3. Bianca Mei-Roșu/Andrea Teglas (LPS NR Constanta)

Gemengd dubbelspel

1. Andrei Istrate/Andreea Dragoman (CSA Steaua Boekarest)

2. Eduard Ionescu/Elizabeta Samara (CSA Steaua Boekarest)

3. Alin Spelbuș/Irina Ciobanu (CS Rapid București)

3. Darius Toma/Tania Plaian (CSM Gloria 2018 Bistrița-Năsăud)


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *