Eminem duwde hem naar de zilveren medaille in de Europa Cup

Eminem duwde hem naar de zilveren medaille in de Europa Cup

Triatlete Carol Popa behaalde een uitzonderlijk resultaat in de eerste wedstrijd van het seizoen.

Het seizoen begon sensationeel voor de Roemeense triatlon. Carol Popa won de zilveren medaille bij de junioren op de European Cup in Quarteira, een van de belangrijkste wedstrijden op de internationale kalender!

Sinds het begin van het jaar waarin hij 18 jaar wordt, laat Carol Popa zien dat hij een van de meest waardevolle Europese triatleten van zijn generatie is. En zijn resultaat in Portugal bevestigt dit nogmaals.

Eminem duwde hem naar zilveren medaille op Europese Cup

Een CSM Constanta atleet gecoacht door Cristi Doicescu, finishte de race in 55 minuten, slechts 13 seconden achter de winnaar, de Spanjaard Izan Edo Aguilar.

De tweede Roemeense vertegenwoordiger in deze race, Raul Petre, eindigde op de 30e plaats, maar, zoals de Roemeense triatlonfederatie aangaf, speelde hij een belangrijke rol in Carol’s Europese zilveren medaille.

“Misschien is het belangrijkste resultaat van deze race wel het teamwork in de zwem- en fietsevenementen, waarbij Raul Petre alles gaf voor Carol. Dit is de spirit die we nodig hebben voor een estafette om ons te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Los Angeles,” zeiden officials van de Triathlonbond.

Wat Carol Popa betreft, de inwoner van Constanta heeft een geheim: voor de wedstrijden laadt hij zich positief op door naar up-tempo muziek te luisteren.

“Ik luister naar nummers van Eminem. Ik kan ze niet opnoemen, want er zijn er veel die ik goed vind en die me een goede vibe geven voor de wedstrijd,” zei hij.

Om de resultaten te behalen die ze de afgelopen jaren heeft behaald, waaronder een 4e plaats op het EK 2022 en verschillende andere medailles op Europese bekerwedstrijden, traint Carol hard. Bij het zwemmen zwemt ze bijvoorbeeld zelfs 7 kilometer in een training.

Het meeste dat ik in een training heb gezwommen is tussen de 6.800 en 7.000 meter. Maar geen training is te zwaar als je je droom wilt bereiken, en ik wil de Olympische Spelen in Los Angeles halen – Carol Popa, triatlete

In triatlon is de fiets de beste vriend van een atleet en niet slechts een boegbeeld. Elke triatleet verzorgt zijn fiets als de ogen in zijn hoofd.

“Ik heb hem geen naam gegeven, maar we zijn heel goede vrienden. We brengen veel tijd met elkaar door, ik ben hem altijd aan het schoonmaken, aan het verzorgen. Ik weet hoe ik hem moet repareren, maar ik bemoei me niet met meer geavanceerde dingen omdat ik niets kapot wil maken en ik breng hem liever naar een monteur,” zei Carol Popa.

Het doel van de Roemeense triatlonbond om de Roemeense estafette te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Los Angeles

Het doel van de Roemeense Triatlon Federatie en de droom van haar voorzitter, Vlad Stoica, is om met een estafette deel te nemen aan de Olympische Spelen van 2028 in Los Angeles.

“We hebben een formidabele generatie junioren waarmee we een zeer goede kans hebben om ons te kwalificeren voor Los Angeles. We hebben het over Los Angeles omdat die spelen nu beginnen. De kwalificatie begint ongeveer nu, dit jaar. En elke wedstrijd in onze regio met veel punten helpt ons in dit kwalificatieproces”, zei Vlad Stoica, voorzitter van de Roemeense triatlonfederatie.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *