Gigi Becali, drastische SCHORSING na de uitbarsting op scheidsrechter Cristina Trandafir

Gigi Becali, drastische SCHORSING na de uitbarsting op scheidsrechter Cristina Trandafir

Gigi Becali heeft harde uitspraken gedaan tegen vrouwen in de sport en viel Cristina Trandafir aan, die in de VAR-kamer zat tijdens de 3-2 overwinning van FCSB op FC Botoșani.

De tuchtcommissie van de FRF heeft Gigi Becali bestraft. Hij kreeg een schorsing van 6 maanden voor alle voetbalgerelateerde activiteiten en drie boetes, twee van 10.000 lei, plus één van 50.000 lei.

Gigi Becali werd door FRF secretaris-generaal Radu Vișan aangeklaagd bij de Disciplinaire Commissie nadat de zakenman een harde toespraak had gehouden over de VAR-scheidsrechter.

Gigi Becali, drastische schorsing na zijn uitbarsting over scheidsrechter Cristina Trandafir

“Krachtens de artikelen 12, 14 bis en 15 juncto artikel 54/1 van het KB wordt de beklaagde Becali George bestraft met een waarschuwing en een sanctie van 10.000 lei, en de Club FC FCSB SA met een sanctie van 5.000 lei Krachtens de artikelen 12, 14 bis en 15 juncto artikel 60 bis leden 1 – 2a van het KB van de FRF wordt de beklaagde Becali George bestraft met een waarschuwing en een sanctie van 10.000 lei.

Krachtens artikel 52/2/b van het KB wordt de beklaagde Becali George gestraft met een schorsing van 6 (zes) maanden en een sanctie van 50.000 lei Krachtens artikel 45/1 van het KB van de FRF wordt de beklaagde Becali George voor de zwaarste tuchtrechtelijke inbreuk waarin artikel 52/2/b van het KB voorziet, gestraft met een schorsing van 6 (zes) maanden en een sanctie van 50.000 lei Krachtens artikel 54/1 van het KB wordt de club FC FCSB SA gestraft met een sanctie van 5.000 lei”, luidt de verklaring van de tuchtcommissie.

Wat betekent de schorsing van Gigi Becali?

“De sanctie van schorsing die is opgelegd aan de ambtenaren heeft het effect van de volgende verboden:

a. om toegang te hebben tot het veld, de tunnel, de toegangswegen en de kleedkamers van de teams en scheidsrechters;

b. op de bank te zitten en het team te leiden op het speelveld”, staat in de FRF-reglementen.

Wat Gigi Becali zei over Cristina Trandafir

“Het was de vrouw bij de VAR. Maar ik ben niet boos. Ze is mijn zus, ze doet de communie in de kerk. Ik word niet boos op mensen met wie ik ter communie ga. Ik geef haar advies. Wil God vervullen wat zij van de kerk vraagt? Laat hem arbitrage opgeven. Of scheidsrechter vrouwen. Ze zou moeten stoppen met het scheidsrechteren van mannen.

Ik zei dat we niet boos konden zijn, ze is onze zus, ze komt naar de kerk, ze doet de communie met ons. Ze had het mis. Maar ze had het twee keer mis.

Vergeet het, man, vrouwen tegen vrouwen en mannen tegen mannen! Ben je helemaal gek geworden? We worden allemaal gek! Hoe kunnen vrouwen over mannen heen komen om beslissingen te nemen? Dit is een spelgevecht en het wordt beslist door mannen, idioten! Hier komt de vrouw… God heeft gerechtigheid gemaakt.

Als je een vrouw bent, bemoei je dan niet met je eigen zaken… Als je een vrouw bent, blijf dan thuis!” zei Gigi Becali na de wedstrijd tegen FC Botoșani.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *