Komt NUTRITIE-onderwijs voor op SCHOOL? Wie heeft het project voorgesteld aan het Ministerie van Onderwijs?

Komt NUTRITIE-onderwijs voor op SCHOOL? Wie heeft het project voorgesteld aan het Ministerie van Onderwijs?

Gabriel Toncean, vice-voorzitter van het Nationale Agentschap voor Sport, zegt dat hij werkt aan een project om voedingseducatie als vak in te voeren op scholen.

Kinderen zouden leren over wat gezond voedsel betekent, hoe ze een etiket moeten interpreteren en hoe ze goed en slecht voedsel van elkaar kunnen onderscheiden.

Komt NUTRITION onderwijs naar SCHOOL? Wie heeft het project voorgesteld aan het Ministerie van Onderwijs?

Het nieuwe vak, dat nog moet worden goedgekeurd door het Ministerie van Onderwijs, is bedoeld om obesitas bij kinderen in Roemenië, dat de afgelopen jaren alarmerend is toegenomen, terug te dringen.

“Al meer dan 5 jaar zijn we ons ervan bewust dat obesitas bij kinderen in Roemenië een onderwerp is dat serieuzer moet worden aangepakt. Als voormalig voorzitter van de Roemeense federatie voor bodybuilding en fitness en vooral als vader kwam ik op het idee van het project om voedingseducatie op scholen te introduceren.

Ik denk dat het een project is dat gesteund moet worden en dat een kans voor de toekomst voor onze kinderen betekent.

De reactie van de vertegenwoordigers van het Ministerie van Onderwijs was veel beter dan ik had verwacht. We hebben verschillende discussies en debatten over dit onderwerp gehad en volgende week komen we weer bij elkaar om te kijken of en hoe dit project kan worden uitgevoerd,” zei Toncean.

Materie moet prioriteit worden, zegt Toncean

Het project, waaraan is gewerkt door professionals uit verschillende vakgebieden, waaronder atleten, leraren en voedingsdeskundigen, is bedoeld om mensen bewuster te maken van gezonde voeding.

In voedingseducatielessen leren leerlingen een voedseletiket te lezen en te interpreteren.

“Het project moet worden uitgevoerd omdat het waardevoller is voor kinderen in Roemenië.

Ik zal niet stoppen totdat dit onderwerp een prioriteit wordt. Ik geloof dat een goed opgevoed kind zich geen alcohol zal laten drinken als het gezond eet. Een kind dat geen alcohol drinkt, heeft niet die brug naar drugs,” voegt Gabriel Toncean toe.

  • Roemenië heeft het hoogste aantal kinderen met ernstige gezondheidsproblemen in Europa.
  • Roemenië is recordhouder wat betreft morbiditeit (ziekte) van kinderen als gevolg van slechte voeding.
  • We hebben de meeste kinderen met obesitas (overgewicht) in Europa, en het aantal groeit elke dag!
  • Consumptie van industrieel bewerkt voedsel, gebrek aan sport en voedingseducatie (juiste voedingseducatie) zijn de belangrijkste oorzaken van dit fenomeen dat de generatie van onze kinderen vernietigt!


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *