Tricoloreanen strijden om kaartjes voor Olympische Spelen Parijs 2024

Tricoloreanen strijden om kaartjes voor Olympische Spelen Parijs 2024

Roemeense zwemmers strijden volgende week op de Nationale Kampioenschappen, een erkende wedstrijd die hun kwalificatie voor de Olympische Spelen van Parijs 2024 veilig kan stellen.

Dit zijn pittige dagen voor Roemeense zwematleten. Olympisch gouden medaillewinnares Camelia Potec, manager van de Roemeense zwem- en moderne vijfkampfederatie, heeft onthuld dat de “driekleur” volgende week bij de nationale kampioenschappen niet alleen voor medailles zal strijden, maar ook voor tickets naar Parijs.

“Voor veel atleten is dit de belangrijkste wedstrijd van de afgelopen vier jaar, omdat ze de kans hebben om thuis de Olympische standaard te halen… ze kennen het zwembad, de omstandigheden zijn buitengewoon, ze kennen al de flow van wat er gebeurt op de Nationale Kampioenschappen, vanuit alle oogpunten zullen ze gemotiveerd zijn, het blijft zaak om op de dag van de wedstrijd in vorm te zijn. Ik hoop dat zoveel mogelijk atleten zich kwalificeren voor de Olympische Spelen, de junioren hebben EK-kwalificatietijden, dus aan het einde van de NC hopen we op goed nieuws vanuit alle oogpunten”, zei Camelia Potec, manager van de Roemeense zwem- en moderne vijfkampfederatie.

Driekleur strijdt om kaartjes voor Olympische Spelen Parijs 2024

Tot nu toe hebben we twee zwematleten gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs, Vlad Stancu (op de 800 en 1500 meter vrije slag) en David Popovici (op de 100 en 200 meter vrije slag).

Er zal een recordaantal deelnemers zijn aan de nationale zwemkampioenschappen die van 17-21 april in het zwembad van Otopeni worden gehouden.

“Alle atleten komen naar deze nationale kampioenschappen om medailles te winnen voor hun clubs, maar het belangrijkste is dat de resultaten van de NC de nationale teams zullen vormen die ons deze zomer zullen vertegenwoordigen bij alle wedstrijden: de Europese Juniorenkampioenschappen, de Europese Seniorenkampioenschappen. We zullen een recordaantal deelnemers hebben op de CN, meer dan 600 atleten, we hopen op goede en zeer goede resultaten”, zei Camelia Potec.

Tot aan de zwemcompetitie zullen dit weekend de waterspringers strijden om de nationale medailles. Ook in het Otopeni zwembad wordt de competitie gehouden voor senioren en junioren 1 en 2.

Camelia Potec, winnares van Olympisch goud op de 200 meter vrije slag tijdens de Olympische Spelen van 2004 in Athene, begrijpt wat atleten doormaken 2-3 maanden voor de start van ’s werelds topcompetitie: “De spanning wordt steeds groter, de druk die je jezelf elke dag oplegt tijdens de training wordt steeds groter. Het is duidelijk dat als je 4 jaar werkt en je hebt maar 2-3 maanden tot de Olympische Spelen, je het gevoel hebt dat de tijd erg kort is, maar aan de andere kant kun je als atleet niet wachten om te zwemmen”.

Potec geeft toe dat ook voor haar de opwinding groeit naarmate juli dichterbij komt. “Het wordt de heetste zomer voor mij als manager van de Roemeense zwem- en moderne vijfkampbond. De zomer van 2024 is een speciale zomer, de druk en spanning zijn maar eens in de vier jaar hoog, zoals in 2024,” voegt het hoofd van de Roemeense zwem- en moderne vijfkampbond toe.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *