Het vrouwenteam van Roemenië heeft Oekraïne met 3-2 verslagen in de Billie Jean King Cup na een 0-2 achterstand.

Het vrouwenteam van Roemenië heeft Oekraïne met 3-2 verslagen in de Billie Jean King Cup na een 0-2 achterstand.

Het vrouwenteam van Roemenië versloeg Oekraïne met 3-2 in de “Billie Jean King Cup” na een 0-2 achterstand. De meisjes gecoacht door voormalig tennisspeelster Horia Tecau zullen aanwezig zijn op het eindtoernooi van de Billie Jean King Cup, dat van 12 tot 17 november in Sevilla (Spanje) plaatsvindt.

Op zaterdag versloeg Roemenië Oekraïne met 3-2, nadat de eerste twee enkelspelwedstrijden de dag ervoor door de tegenstanders waren gewonnen. Roemenië stond met 2-0 achter, maar Ana Bogdan en Jaqueline Cristian wonnen hun enkelspelwedstrijden op de tweede dag van de USA-wedstrijd en aan het einde van een ongelooflijke dag wonnen ze het dubbelspel en de eindzege met 3-2.

DAG 1: Roemenië – Oekraïne: 0-2

Jaqueline Cristian – Elina Svitolina 3-6, 5-7
Ana Bogdan – Lesia Tsurenko 6-3, 2-6, 0-6

DAG 2: Roemenië – Oekraïne: 3-2

Ana Bogdan – Elina Svitolina 6-4, 4-6, 6-3
Jaqueline Cristian – Lesia Tsurenko 2-6, 6-4, 6-4!
Ana Bogdan / Jaqueline Cristian – Nadiia Kichenok / Lyudmyla Kichenok 6-2, 7-6 (7)

Het vrouwenteam van Roemenië versloeg Oekraïne met 3-2 in de “Billie Jean King Cup” na een 0-2 achterstand.

Aanvankelijk was de Roemeense coach Horia Tecău van plan om Anca Todoni en Mara Gae in te zetten voor het dubbelspel, maar nadat de totale score in het voordeel van ons team was, besloot de voormalige tennisspeelster in te zetten op Ana Bogdan en Jaqueline Cristian. Zo versloegen Bogdan en Cristian de zusjes Nadiia en Lyudmyla Kichenok in twee sets en plaatsten ze Roemenië voor het eindtoernooi.

Meteen nadat ze het nieuws kreeg dat ze terug kon keren in het internationale circuit, kondigde Simona Halep aan dat ze ook zou terugkeren in het Roemeense team en zou deelnemen aan de wedstrijd tegen Oekraïne, alleen had ze zich twee weken eerder teruggetrokken om medische redenen, met schouderproblemen als argument.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *