Wat zijn de EERSTE wedstrijden van het Țiriac Open toernooi in Boekarest?

Wat zijn de EERSTE wedstrijden van het Țiriac Open toernooi in Boekarest?

Het internationale tennistoernooi ATP 250 “Țiriac Open”, met een totaal prijzengeld van 580 000 euro, georganiseerd door de Stichting Țiriac, zal plaatsvinden van 14 tot 21 april 2024 in Boekarest.

De wedstrijd wordt live uitgezonden op Digi Sport en de wedstrijden vinden buiten plaats op klei. Tickets, uitsluitend online verkrijgbaar, zijn nu te koop.

De EERSTE wedstrijden van het Țiriac Open toernooi dat vandaag begint

De “Țiriac Open”, het langstlopende sportevenement in Roemenië en tegelijkertijd het enige ATP 250-tennistoernooi dat in ons land wordt georganiseerd, zal plaatsvinden in de “Năstase/Marica Sports Base”.

Na acht jaar afwezigheid in Roemenië heeft het toernooi zijn 25e editie bereikt.

“Tennis komt weer thuis. Deze keer blijft het in Roemenië. Jarenlang heb ik op dit moment gewacht en ik ben blij dat het zover is. We wachten op jullie allemaal op het toernooi”aldus zakenman Ion Țiriac, volgens een verklaring van de organisatoren.

“De editie 2024 van de Țiriac Open is erin geslaagd om gerenommeerde spelers uit het ATP-circuit naar Boekarest te halen. We streven ernaar om alle tennisfans een topervaring te bieden, om getuige te zijn van wedstrijden op hoog niveau ondersteund door topspelers.

Daarnaast hopen we dat Roemeense atleten in de nabije toekomst een plaats zullen veroveren op de wereldranglijst voor tennis.

Daarom organiseert de Stichting Țiriac in 2024 verschillende futuretoernooien om onze spelers de kans te geven ervaring op te doen in competities.

We willen ook een ATP Challenger-toernooi naar Brasov brengen, gekoppeld aan het evenement in Iasi, en op deze manier spelers de kans geven om op hoog niveau te concurreren.”aldus Ion Țiriac.

De Franse Adrian Mannarino was de belangrijkste favoriet voor de “Țiriac Open” maar trok zich op het laatste moment terug. Adrian Mannarino, die op de 20e plaats van de ATP staat, won vijf toernooien in zijn carrière en beleeft op zijn 35e de beste periode van zijn carrière.

De grote ster zal de Zwitser Wawrinka zijn, zoals ProSport schreef. Hij is drievoudig Grand Slam-winnaar en begint aan de eerste ronde.

Hoe ziet de eerste ronde van de Țiria Open 2024 eruit?

Zaterdag vond de loting plaats tijdens een persconferentie in aanwezigheid van Nadia Comaneci en Ciprian Marica. De voormalige voetbalgrootheid gaf er de voorkeur aan niet in de schijnwerpers te staan, hoewel dit toernooi zonder zijn hulp niet zou hebben plaatsgevonden.

Francisco Cerundolo (1) – vrije ronde
Richard Gasquet – Federico Coria
Luca Nardi – Thiago Seyboth Wild
Luciano Darderi – Mariano Navone (5)
Sebastian Korda (3) – vrije ronde
Thanasi Kokkinakis – kwalificatie
David Goffin – Miomir Keckmanovic
Pedro Martinez (8) – qualifier
Lorenzo Sonego (6) – Joao Fonseca
Aleksandar Kovacevic – qualifier
Hugo Gaston – Arthur Rinderknech
Alexandro Tabilo (4) – vrije ronde
Nuno Borges (7) – Stan Wawrinka
Corentin Moutet – Denis Shapovalov
Marton Fucsovics – qualifier
Tallon Griekspoor (2) – vrije ronde


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *