Barbora Krejcikova en Katerina Siniakova winnen Australian Open vrouwendubbelspel

Barbora Krejcikova en Katerina Siniakova winnen Australian Open vrouwendubbelspel

Het Tsjechische koppel Barbora Krejcikova en Katerina Siniakova heeft de Australian Open 2023 gewonnen in het vrouwendubbelspel.

Zij verdedigden ook hun titel die zij een jaar geleden wonnen, nu door het Japanse koppel Shuko Aoyama en Ena Shibaharam met 6-4, 6-3 te verslaan.

Barbora en Katerina krijgen $479.612 en Shuko en Ena $255.333.

Barbora Krejcikova en Katerina Siniakova winnen de Australian Open vrouwendubbel.

Het Tsjechische duo heeft in hun carrière ook Roland Garros (2018, 2021), Wimbledon (2018, 2022), US Open (2022), Australian Open (2022, 2023), Olympisch goud in Tokio (2020) en het Tournament of Champions (2021) gewonnen.

Barbora en Katerina wonnen na anderhalf uur. Zij zijn de eersten die back-to-back Australian Open-titels winnen, na het Italiaanse duo Sara Errani / Roberta Vinci, die dit huzarenstukje in de edities van 2013 en 2014 hebben neergezet.

De twee Tsjechische atleten versloegen in de halve finales het koppel Gabriela Ruse (Roemenië) en Marta Kostiuk (Oekraïne). “We dachten niet echt dat zij de nummer 1 van de wereld zijn in het dubbelspel. We dachten dat het onze kans was om goed te serveren, zelfs op percentage. Laten we de rally’s (n.b. de uitwisselingen langer dan 4 slagen) op de cross court houden (n.b. de diagonaal van de baan)…Er kwamen een paar ballen uit de rally’s op beslissende punten. De Tsjechen sloegen ook een paar ballen op de grens van de uit of plaatsten ze goed en zo verliep de wedstrijd”, aldus Gabriela Ruse voor ProSport.

Aoyama en Shibahara hebben samen acht dubbeltitels op de tour gewonnen, maar nu op AO 2023 stonden ze in hun eerste Grand Slam vrouwendubbelfinale.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *