Details van The Lords of the Fallen dankzij Edge’s laatste cover art.

Details van The Lords of the Fallen dankzij Edge’s laatste cover art.

The Lords Of The Fallen was de verrassing van Gamescom 2022 Opening Night Live, het zieltogende vervolg op Lords of the Fallen, dat bedoeld is om PCSteam Deck, PS5 en Xbox X Series X|S is de nieuwste cover van het tijdschrift Rand.

Het spel dat van ontwikkelaar veranderde en zijn release window aankondigde heeft zelfs een naamsverandering ondergaan en gaat aankomen zoals je hebt gelezen.

Via ResetEra kregen we wat meer inzicht in deze details, die komen in de vorm van een artikel van 12 pagina’s over de HexWorks spel.

Op het eerste gezicht lijkt het erop dat HexWorks, zodra ze begonnen met de ontwikkeling van het spel, zich tot doel heeft gesteld ‘Dark Souls 4.5” en “voorbereid op de impact“toen Elden Ring in de verkoop ging.

Ze hebben niet geprobeerd het spel dat ze altijd al wilden maken te corrigeren, omdat het voor veel ontwikkelaars een droomproject is, ze hebben gezegd dat “Ze vertraagden hun succesvolle carrières om eraan te werken.“.

Nu worden de verbanden met het eerste spel ijl, het spel is veel groter dan zijn voorganger; namelijk vijf keer zo groot en met de Unreal Engine 5.

Bovendien wordt het volledig onderling verbonden: “Elk niveau vertakt zich in andere niveaus, als een T-vormig kruispunt en elke drie niveaus sluiten op elkaar aan. Het is als een ketting van krakelingen“.

Artistieke leiding is opgevat als een mix van Europese gotische horrormiddeleeuwse fantasie en kosmische horror, waarbij het laatste verband houdt met de Drempel, omdat het de grens is tussen leven en dood, gezien in trailers.

Vanuit een kunstperspectief zijn zijn inspiraties – onder andere – H. R. Giger, Zdzisław Beksiński en de surrealistische beeldhouwer en performance-auteur Olivier de Sagazan.

The Lords of the Fallen streeft ernaar het summum van zijn genre te zijn.

Met de lantaarn van het personage kan men vanuit de levenden naar de Drempel kijken en bij het betreden ervan ontsnappen, maar men kan de dood aanvaarden en de wereld resetten zoals in een traditionele Souls.

Hier kiest men of men de verloren munt achterlaat op het gevallen punt en terugkeert naar de bezochte rustplaats of naar de Drempel gaat als een soort tweede kans. Al dit zoeken naar een unieke schat en dan een “totem” om terug te keren naar de werkelijkheid.

In deze wereld zijn helende voorwerpen minder effectief en is er een krankzinnigheidsmeter die zich blijft vullen als er te veel tijd wordt doorgebracht.

De Threshold is ook toegankelijk als ‘gewenst’ waar je sterft zonder straf, maar het coole is dat de architectuur van beide plaatsen op elkaar inwerkt.

Een kloof in de echte wereld kan een brug hebben aan de Drempel, met een lantaarn overlappen de twee elkaar als een soort portaal en zolang het de weg wijst kun je die brug oversteken.

Dit alles is “observeren en werken als een detective“waar je moet worden aangemoedigd om te blijven onderzoeken, net als in spellen als Soul Reaver, kunnen veranderingen in de ene wereld nieuwe openen in de andere.

Er zijn voorlopig 9 startklassen om uit te kiezen (dit kan nog toenemen) en welke we kiezen kan van invloed zijn op hoe diep je je moet verdiepen in de Drempel; een necromancer zal er nauwelijks omheen kunnen.

Het equivalent van vreugdevuren zijn “ankers” en ze verschijnen schaars, hoewel ze kunnen worden gemaakt en geplaatst. De benodigde materialen komen van vijanden bij de Threshold en kunnen door hen worden vernietigd.

In het eerste spel is er snel reizen tussen ankers en het centrale gebied, maar op NG+ bye-bye. Co-op is onbeperkt en metgezellen kunnen zoveel aansluiten als ze willen, als je sterft word je een toeschouwer totdat je weer tot leven wordt gewekt; er is crossplay tussen PC en consoles.

Uiteindelijk bevestigen ze dat er geen giftige moerassen zijn… Nu je de nNieuwe details over The Lords of the Fallen dankzij Edge’s nieuwste cover art.Hoe ziet het spel eruit?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *