We spelen Sherlock Holmes The Awakened, de remake van het avontuur uit 2008 dat terugkeert in een uitgebreide en verbeterde versie.

We spelen Sherlock Holmes The Awakened, de remake van het avontuur uit 2008 dat terugkeert in een uitgebreide en verbeterde versie.

Als je van het genre houdt, zul je Sherlock Homes Chapter One, The Sinking City, Devil’s Daughter of Crimes and Punishments, de nieuwste games van Frogwares, die in veel gevallen op console en PC zijn uitgebracht (en in sommige gevallen speelbaar zijn op Steam Deck), gespeeld hebben of er op zijn minst van gehoord hebben…

Dit is een studio gespecialiseerd in avonturen, in de strikte zin van het woord, in die zin dat de ontwikkeling meestal draait om het verzamelen van informatie, het ondervragen, het vinden van aanwijzingen en voorwerpen die ons in staat stellen een hypothese of een onderzoekslijn op te stellen…

En dat is precies wat deze remake voor PS5, Nintendo Switch, PC, Xbox Series X|S en Xbox One biedt van het avontuur dat ze in 2008 maakten, en dat is. het derde van de negen die ze tot nu toe hebben ontwikkeld onder de Sherlock Holmes licentie..

Hoewel de studio momenteel last heeft van de oorlog in Oekraïne, en Sherlock Holmes The Awakened door de tegenslagen enkele maanden vertraging oploopt (misschien in april), Frogwares heeft ons een nieuwe code gestuurd, zodat we in eerste persoon de vooruitgang in graphics en gameplay kunnen zien.

Hierboven kun je een gameplay bekijken die een groot deel van hoofdstuk 3 van het spel beslaat, waarin sluipen we binnen in een psychiatrisch ziekenhuis in de Zwitserse Alpen.waar enkele volledig gezonde onschuldigen worden geïnterneerd, om kort daarna te verdwijnen.

De demo begint met Holmes en Watson die een kleine scène opzetten om Holmes toegang te geven tot de binnenkant van het ziekenhuis, waar het onderzoek echt begint.

Sherlock Holmes The Awakened, avontuur in klassieke stijl

Zoals in andere avonturen en spellen van soortgelijke aard, is de mechaniek van de Het mechanisme van Sherlock Holmes The Awakened is vrij eenvoudig gehouden.en we bewegen met de linker joystick en hebben interactie met bepaalde punten op het toneel, om een voorwerp op te pakken of meer informatie te verzamelen.

Zo kunnen we een oven, een kleine lift of een werkbank onderzoeken om een reeks aanwijzingen en voorwerpen te identificeren, waarmee we informatie kunnen verzamelen.

Met al deze elementen kunnen we onze grijze massa aan het werk zetten, en relaties leggen die ons in staat stellen sommige problemen op te lossen en lock-ups. Zo kunnen we met een flesje kalmeringsmiddel, een spuit en een pijp een blaaspijp improviseren waarmee we een ziekenhuismedewerker kunnen neerslaan.

Met de knoppen L1/LB en R1/RB kunnen we ook respectievelijk een soort sonar activeren waarmee we objecten en plaatsen kunnen identificeren waarmee we kunnen interageren, terwijl we met de tweede knop een speciale actie kunnen uitvoeren, zoiets als “concentreren”.

Het is een nogal merkwaardige actie, waarmee we a priori ongemerkt aanwijzingen of details kunnen identificeren, van krassen op de grond tot een klein kruisje dat verloren is gegaan in een hoop stro, en dat niet alleen…

Op bepaalde punten in het complex zullen we in staat zijn “virtueel na te bootsen” wat er eerder is gebeurd om een hypothese te reconstrueren. Het is iets wat veel andere spellen hebben geprobeerd, maar dat Sherlock Holmes The Awakened doet het bijzonder goed..

Je ziet het in de video, maar hier moeten we de aankomst van de vermisten in het ziekenhuis reconstrueren, hoe ze werden ontvangen en behandeld, waarbij we moeten kiezen tussen verschillende mogelijkheden, tot we de juiste vinden.

Het is een zeer visueel detail, en het geeft het spel zeker een ander, uniek gevoel. Bovendien is de setting vrij correct en veel beter dan die van het spel uit 2008, vooral in details zoals de texturen van de celwanden.

Er is geen gebrek aan andere spelmechanismen om de ontwikkeling meer variatie te geven.Deze variëren van het plaatsen van een aanwijzing op het scherm en het kunnen volgen van het spoor tot de inmiddels klassieke minigame van het ontgrendelen van een slot door het inbrengen van lock picks, waarmee we bepaalde segmenten moeten doorbreken.

Ontwikkeling in oorlogstijd

Net als andere producties combineert Sherlock Holmes The Awakened zowel de stijl van het werk van Sir Arthur Conan Doyle als die van H.P. Lovecraft, wat bij momenten een verontrustend verhaal oplevert.

Logisch, is het duidelijk dat het zijn oorsprong vindt in een spel uit 2008.Hoewel de facelift duidelijk is, zijn sommige gezichten en gezichtsanimaties enigszins robotachtig.

Maar toch, en zelfs rekening houdend met het feit dat dit een studio is die in een oorlogsgebied werkt, als je van het genre houdt, is het resultaat meer dan goed.

De bèta die wij hebben getest duurde niet meer dan 40-60 minuten, en liet ons achter met de wens om meer situaties en levels te zien, en natuurlijk om meer verschillen te zien tussen het oorspronkelijke spel en de nieuwe inhoud die is toegevoegd.

Als er niets misgaat, Sherlock Holmes The Awakened is over een paar maanden verkrijgbaar.en dat is goed nieuws voor fans van de avonturen, in hun meest klassieke conceptie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *