Fanzine Springsteen sluit na 43 jaar

Fanzine Springsteen sluit na 43 jaar

het fanzine steegjes is een tijdschrift dat al sinds 1980 verslag doet van Springsteen en zijn E Street Band. Het sluit permanent vanwege de teleurstelling van de eigenaren het “dynamische prijs”-systeem dat ertoe heeft geleid dat de waarde van tickets aanzienlijk is gestegen. Toen de kaartjes voor de wereldtournee van Springsteen in 2023 afgelopen zomer in de verkoop gingen, werd fans gevraagd om tot $ 5.000 voor wat kaartjes.

Hij dynamisch prijsmodel hierdoor kon Ticketmaster meer in rekening brengen voor tickets toen ze voor het eerst in de uitverkoop gingen. Het dynamische prijssysteem reageert op de vraag en verhoogt of verlaagt daarom de prijzen volgens wat de “wederverkopers” bepalen als de startprijs, waardoor geld binnen blijft voor de verkoper en de artiest.

Backstreets-uitgever en hoofdredacteur Christopher Phillips schreef over de sluiting in een nieuw hoofdartikel. “na 43 jaar op de een of andere manier posten, door fans voor fans van Bruce Springsteen, het is met gemengde gevoelens dat we dat aankondigen Backstreets heeft het einde van de weg bereikt. We zijn enorm trots op het werk dat Backstreets heeft gedaan, en we zullen de wereldwijde gemeenschap van medefans voor altijd dankbaar zijn die al die jaren hebben bijgedragen en onze inspanningen hebben ondersteund, maar we weten dat onze tijd is gekomen”, schreef hij.

“Het valt niet te ontkennen dat de nieuwe ticketprijsklasse zelf een bepalende factor is geweest in onze vooruitzichten naarmate de tour van 2023 naderde., zeker in termen van de ervaring waar hardcore fans aan gewend zijn geraakt, zoals de 49-jarige Springsteen opmerkte. Zes maanden na de release werden we nog steeds geconfronteerd met deze drievoudige situatie: deze Het zijn concerten die we ons nauwelijks kunnen veroorloven; dat veel van onze lezers zich niet kunnen veroorloven; en dat daardoor een groot deel van onze lezers de interesse heeft verloren”.

Het opstellen van

Fotografie Getty Images

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *