Ubisoft annuleert Project Q, de in april aangekondigde gevechtsarena

Ubisoft annuleert Project Q, de in april aangekondigde gevechtsarena

Ubisoft is al een paar weken zorgwekkend nieuws voor veel fans van zijn franchises. De ontwikkelaar rapporteert slechte financiële resultaten, en de gevolgen zijn al zichtbaar.

Een paar dagen geleden onthulden we dat Ubisoft tot drie games had geannuleerd en Skull & Bones opnieuw had uitgesteld, waardoor deze ontwikkeling in een bijna eindeloze productie terechtkwam. Daarnaast kwamen we ook te weten dat het bedrijf volgens een medewerker wel een dozijn battle royale games in ontwikkeling heeft.

De waarheid is dat dit verontrustend nieuws is, ondanks het feit dat andere projecten niet zijn gewijzigd, zoals Beyond Good & Evil 2, andere wel, zoals we al hebben gezien. Vandaag is er sprake van dat er weer een nieuwe valt.

Ubisoft sluit weer een groot project

Zoals gemeld door Insider Gaming, is Project Q ook geannuleerd. De in april 2022 aangekondigde battle arena is door Ubisoft geschrapt.. Dit is bekendgemaakt via een aankondiging op de officiële Discord-server van het spel.

Het bedrijf “zal de ontwikkeling niet langer voortzetten”.uitgelegd op de nu gesloten server. “De eerste gesloten test was een enorme mijlpaal voor ons vanwege al het werk dat het team heeft verricht, hun ongelooflijke steun en geweldige ontvangst”, aldus de verklaring.

“We hielden van de ongelooflijke energie van deze tweespalt, het was onze brandstof voor het project. Jullie feedback was een waar geschenk en stelde ons in staat om te groeien als ontwikkelaars om te doen wat het beste is voor jullie, onze spelers.”

“Al deze warme momenten maken deze aankondiging moeilijker te maken: helaas moeten we onze komende gesloten tests annuleren, omdat Project Q niet langer verder wordt ontwikkeld. Dit betekent ook dat we deze Discord server zullen moeten sluiten”.

Over het lot van de werknemers of een eventuele terugkeer van het project is niets meegedeeld, maar dit doet ongetwijfeld alleen maar meer twijfels rijzen over de huidige toestand van het bedrijf. Wat wisten we over Project Q?

De waarheid is dat de titel werd beschreven als een “innovatief en modern PvP battle arena spel”. en zou blijkbaar twee spelmodi bevatten. De eerste heet “Showdown”, een Battle Royale modus, en de tweede, genaamd “Battle Zone”, is de Arena modus van het spel.

We wachten op meer nieuws over de situatie van het bedrijf. Een vooraanstaande journalist merkte op dat Ubisoft al begonnen is met een consultatieronde voor een mogelijke overname.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *