Meer rugbywedstrijden Roemenië-Italië in de komende jaren! Partnerschap getekend door de “oaks” met het nationale team spelend in de “Six Nations”.

Meer rugbywedstrijden Roemenië-Italië in de komende jaren! Partnerschap getekend door de “oaks” met het nationale team spelend in de “Six Nations”.

Het nationale rugbyteam van Roemenië ontmoet Italië op 19 augustus in een testwedstrijd voor het WK 2023 in Frankrijk.

Roemenië en Italië ontmoetten elkaar vorig jaar ook in het nationale rugbystadion Arcul de Triumf, waarbij de Squadra Azzurra na 18 jaar terugkeerden naar Boekarest (13-45).

De tweede vertegenwoordigers van beide landen ontmoeten elkaar dit weekend in Viadana, eveneens in een oefenwedstrijd.

Deze wedstrijden maken deel uit van het partnerschap tussen de twee gespecialiseerde organisaties, dat voorziet in ten minste één officiële ontmoeting per seizoen tussen de vertegenwoordigende teams, op verschillende niveaus, senioren, junioren en nationale teams.

Meer rugbywedstrijden Roemenië-Italië in de komende jaren! Partnerschap getekend door de “Oaks” met het nationale team dat speelt in de “Six Nations”.

“Het nationale rugbyteam van Roemenië zal steunen verschillende trainingswedstrijden in augustus ter voorbereiding op de Rugby World Cup die vanaf 8 september in Frankrijk wordt gehouden.

The Oaks krijgen ook te maken met een tegenstander uit het zeslandentoernooi, namelijk Italië. De wedstrijd vindt plaats op 19 augustus in Italië. De plaats en het tijdstip van de aftrap worden later bekendgemaakt”, aldus de aankondiger. FRR op de officiële website.

Federatievoorzitter Alin Petrache zei dat Roemenië voor het WK oefenwedstrijden met sterke tegenstanders nodig heeft.

“Het partnerschap met de Italiaanse federatie is voor beide partijen voordelig en ik hoop dat het ons zal helpen de waarde van de jonge spelers in de nationale ploeg te vergroten. We hebben sterke trainingswedstrijden nodig voor het WK, zodat we in de beste vorm zijn voor de wedstrijd in Frankrijk,” zei de voorzitter van de Roemeense rugbybond.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *