Horizon Call of the Mountain, een van de launchgames voor PS VR2, heeft in de Verenigde Staten al een leeftijdsclassificatie gekregen.

Horizon Call of the Mountain, een van de launchgames voor PS VR2, heeft in de Verenigde Staten al een leeftijdsclassificatie gekregen.

Over een maand kunnen we genieten van PS VR2Sony’s nieuwe virtual reality-kijker, die speciaal is ontworpen voor de PS5. Het beste van alles is dat het apparaat tot 40 launchgames zal bevatten.

Dat is iets om in gedachten te houden. Onder deze 40 titels vinden we VR-versies van Gran Turismo 7 of Resident Evil Village.multiplatform games (ook Meta Quest 2) of indies.

Horizon Call of the Mountain is misschien wel het PS VR2-spel dat de meeste belangstelling heeft gewekt. Het is de zoveelste aflevering in de Guerrilla Games franchise.

Na Horizon Forbidden West, zullen fans van de saga een pauze nemen van Aloy’s avonturen om te ontdekken Call of the Mountain, een virtual reality ervaring met in de hoofdrol een krijger in dezelfde apocalyptische wereld die we al kennen.

Later, op 19 april, herinneren wij u eraan dat Burning Shores uitbreiding voor Horizon Forbidden West komt uit.die exclusief zal zijn voor PS5 (en niet naar PS4 komt zoals het basisspel).

Call of the Mountain is al beoordeeld

Aangezien Horizon Call of the Mountain een van de launchgames voor PS VR2 is, betekent dit dat de titel vanaf 22 februari in de winkels ligt. Vergeet niet dat het alleen speelbaar zal zijn op de PS5, want Sony’s nieuwe kijker is NIET compatibel met de PS4.

Vooruitlopend op de aanstaande release, Horizon Call of the Mountain heeft in de VS al een leeftijdsclassificatie gekregen van de ESRB. Volgt het de weg van Verboden Westen?

Absoluut. De ESRB heeft het toegekend een T (Teen) ratingmet vermelding van “fantastisch geweld” en “gemiddeld taalgebruik”, maar geen melding van expliciet geweld, gore of versnijding.

Hieronder kunt u hun beschrijving op de ESRB-website lezen:

Dit is een virtual reality actie-avonturenspel waarin spelers de rol aannemen van een krijger op een missie om zichzelf te verlossen door een nederzetting te redden. Vanuit een eerste-persoonsperspectief doorkruisen spelers grotten en bergen terwijl ze vechten tegen robotachtige wezens.”.

In dit uittreksel staat dat het woord “shit” wordt verschillende keren genoemd tijdens het spel…. De hoofdpersoon zal echter niet zo’n grote mond hebben als Aloy, althans zo lijkt het.

In die zin lijkt Horizon Call of the Mountain erg op Horizon Forbidden West. Het is te verwachten dat krijgt een PEGI +16 rating in Europa.maar dit is nog niet bevestigd.

Horizon Call of the Mountain is een van de meest verwachte games voor PS VR2, die vanaf 22 februari beschikbaar zal zijn voor de PS VR2 virtual reality viewer. PS5. Het zal dienen als een geweldig voorgerecht voor Burning Shores, de Forbidden West uitbreiding die op 19 april verschijnt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *