The Last of Us hoofdstuk 2: alle verschillen en veranderingen met het spel

The Last of Us hoofdstuk 2: alle verschillen en veranderingen met het spel

The Last of Us gaat verder op HBO Max met de release van aflevering 2. De productie van het streaming platform blijft de reis tonen van Joel y Ellie midden in de schimmelapocalyps en velen blijven de kwaliteit prijzen waarmee de serie het spel aanpast.

De waarheid is dat de plot van de aflevering 2 van The Last of Us heeft grote verschillen en veranderingen ten opzichte van het spel, waarvan de eerste versie in 2013 werd uitgebracht. Hier bespreken we al deze veranderingen, die nuttig zijn om te weten of je het spel kent of niet.

Als je The Last of Us jaren geleden hebt uitgespeeld en The Last of Us Part 1 op PS5 nog steeds niet hebt bekeken, is hier een opfrisser. Wat verandert er? Craig Mazin y Neil Druckmann in het tweede hoofdstuk, dat door de regisseur zelf van Naughty Dog?

Jakarta van binnenuit

De eerste aflevering liet ons luisteren naar een onthullende uitzending waarin werd onthuld dat het in Jakartawaar de infectie zich voor het eerst begon te verspreiden. Deze nieuwe aflevering begint met een flashbackevenals de eerste.

Deze scène speelt zich af in Jakarta, iets wat we nooit in het spel zagen, en laat ons kennismaken met mycologie-expert professor Ibu Ratna en hoe de Cordyceps paddenstoel wordt geïntroduceerd. (de meel theorie wordt steeds sterker en sterker).

Volgens dit personage zou de beste manier om de pandemie te stoppen zijn om bombardeer de staddie duidelijk verband houdt met de vermeldingen van dezelfde strategie in Boston die in het spel worden becommentarieerd.

Cordyceps verbinding

Hier hebben we iets heel interessants als het gaat om het beoordelen van de mogelijkheden van de serie. Op een gegeven moment, Tess merkt op dat de infectie verbindingen legt…. De Cordyceps schimmel groeit ondergronds en weeft vezels die elders gevolgen hebben.

Als je bijvoorbeeld op een schimmelplek stapt, kun je de besmette elders wakker maken. Dit roept al theorieën op over Ellie’s rol in dit alles. Ze is niet getransformeerd door de schimmel, maar… Is ze op een andere manier besmet? Het spel heeft ons dit niet verteld.

Snappers en nieuwe zones

Natuurlijk toont de aflevering ons de nieuwe stappen die Joel, Ellie en Tess zetten na hun ontsnapping uit Boston. Er zijn hier geen verrassingen ten opzichte van het spel, al zijn er wel veranderingen in bepaalde momenten en scènes.

De reis door de straten, het museum en, tenslotte, het Capitool is voorzien van lichte narratieve licenties.. De eerste ontmoeting met de angstaanjagende snappers vindt plaats in het museum en de aanwezigheid van FEDRA in de omgeving wordt geëlimineerd.

Bovendien vindt deze nieuwe aflevering overdag plaats, in tegenstelling tot het spel. Er is ook een uitstekende knipoog van ironie wanneer Ellie door de ondergelopen gebieden begint te lopen die haar slechts tot haar middel bedekken, ook al kan ze niet zwemmen (een duidelijke verwijzing naar de puzzels in het spel).

Tot ziens, Tess

Als je Naughty Dog’s titel hebt gespeeld, komt dit niet als een verrassing. Tess offert zichzelf op in het Capitool nadat ze is gebeten door een geïnfecteerde. Maar hoewel de handeling vergelijkbaar is, heeft de manier van sterven er niets mee te maken.

Terwijl in het spel de dood van Tess off-camera plaatsvindt door het geluid van geweerschoten die het duidelijk maken, in de serie van HBO Max dit komt door een horde snappers die de groep aanvallen.

Tess offert zich heldhaftig op om hen te stoppen, wat leidt tot een slotscène die ook heel anders is; iets wat zelfs veteranen van de serie heeft verrast.

Vermeld aan Bill en Frank

De dood van Tess zorgt ook voor een ander belangrijk verschil met het spel. Het personage staat erop, voordat ze sterft, dat Joel en Ellie naar… Bill en Frankiets wat in de spellen niet gebeurt, en wat de aanleiding moet zijn voor aflevering 3, een van de meest veranderde uit het spel, volgens Neil Druckmann en andere makers.

We herinneren ons dat in het spel, Joel reisde naar Lincoln om een voertuig te halen. door de handen van een vriend, Bill. Frank kenden ze al, hij was een van de lijken die het echtpaar vond in de ondergelopen ondergrondse van de stad.

Dit zijn de belangrijkste veranderingen in aflevering 2 van The Last of Us op HBO Max in vergelijking met de videogame van Naughty Dog. Aarzel natuurlijk niet om te kijken naar alle knipogen en easter eggs die de eerste aflevering de spelers voorschotelde.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *