SteamWorld Build aangekondigd voor 2023 met demo nu beschikbaar op PC

SteamWorld Build aangekondigd voor 2023 met demo nu beschikbaar op PC

Het universum van SteamWorldeen serie met meerdere videogames van allerlei aard, uitgegeven door Thnderful (hoewel het best bekend om zijn 2D-platformers, SteamWorld Dig en SteamWorld Dig 2) breidt uit met een nieuw genre: simulatie en management.

SteamWorld bouwen is zojuist aangekondigd voor alle consoles en pc (PS5, PS4, Xbox Series X|S, Xbox One en Nintendo Switch), met een geplande release in 2023.

Als je het wilt uitproberen, een demo van SteamWorld Build is nu beschikbaar op PC (Stoom y Epic Games Store).

Dit is een set van stadsgebouwzoals Sim City of Cities Skyline, met de kenmerkende SteamWorld “twist”: het is een mijnstad en je moet zorgen voor zowel de bloeiende stad aan de oppervlakte als de mijngrotten van de ondergrondse wereld.

Ze omschrijven het als een mix van Anno met Dungeon Keeper, die dit stadsbouwspel zal onderscheiden van andere soortgelijke spellen in het genre door de component van het verkennen van kerkers voor mijnbouw toe te voegen.

SteamWorld Build, de eerste van meerdere aankondigingen dit jaar.

SteamWorld Build wordt ontwikkeld door Het stationeen interne Thunderful studio met ervaring in games als LittleBigPlanet (waar ze werkten aan crossovers als God of War of Dark Souls, wat hun ervaring aantoont in het omgaan met IP’s die bekend zijn bij het publiek).

Deze spel werd aangekondigd op SteamWorld Day in een speciale “SteamWorld Telegraph: Special Broadcast” waarin Adam Vassee, producer van The Station, de kans verwelkomde om te werken met een eigenschap als SteamWorld, die zo bekend is, maar tegelijkertijd “altijd nieuwe dingen probeert”.

Ook heel interessant is dat dit slechts de eerste zal zijn in een reeks uitzendingen “SteamWorld TelegraphDe “SteamWorld Telegraph” zal het hele jaar door plaatsvinden, waar meer nieuws over de wereld van SteamWorld bekend wordt gemaakt.

Wil je zo snel mogelijk beginnen met het runnen van een mijndorp? Nou, je kunt de SteamWorld Build-demo hier op Steam downloaden, die in 2023 uitkomt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *