De ontwikkeling van Fire Emblem Engage zou in 2021 afgelopen zijn, maar Nintendo heeft besloten om de release ”uit te stellen”… en het zou niet de eerste keer zijn dat dat gebeurt.

De ontwikkeling van Fire Emblem Engage zou in 2021 afgelopen zijn, maar Nintendo heeft besloten om de release ”uit te stellen”… en het zou niet de eerste keer zijn dat dat gebeurt.

Nintendo heeft altijd een kogel in de kamer. Dus na een geweldige 2022 op Nintendo Switch te hebben meegemaakt, kijken we uit naar wat titels als Zelda Tears of the Kingdom, Kirby Dream’s Land Deluxe of Pikmin 4..

Laten we echter niet vergeten dat de eerste exclusieve van Nintendo Switch is nu te koop. Het is Fire Emblem Engage, het nieuwe hoofdspel in de saga van Intelligent Systems.

Fire Emblem Engage is een eerbetoon aan de wortels van de rollenspel- en tactische franchise. Het is niet zo goed als Three Houses, maar het is een stap omhoog in de gameplay-factor en behoudt een goed technisch niveau op de hybride console.

Zoals je weet had Nintendo gepland om Engage uit te brengen voor de 30e verjaardag van Fire Emblem (in 2020), maar de pandemie heeft de plannen volledig veranderd.

Eindelijk is Fire Emblem Engage 5 dagen geleden uitgebracht, meer dan twee jaar nadat Nintendo het wilde doen.. Maar let op, een nieuw rapport werpt wat meer licht op de zaak.

Heeft Nintendo het juiste moment afgewacht om het spel te lanceren?

Volgens de gegevens van Fire Emblem Engage bij het USK (Duits leeftijdsclassificatiesysteem) en het Australische agentschap, de productie van het spel eindigde in 2021 (via Daniel Vuckovic).

Het blad vermeldt ook dat het een ”testdatum” was, zonder te specificeren. Dit heeft echter bij gamers argwaan gewekt over Nintendo’s releasebeleid.

Als algemene regel geldt dat wanneer een spel zijn ontwikkeling heeft voltooid (met de bijbehorende polijsting), het bedrijf en de uitgever het eens worden over de release, rekening houdend met verschillende factoren: andere gelijktijdige releases, nabijheid van andere spellen van dezelfde uitgever, verjaardagen…

De spelers geloven dat Nintendo gewoon de release van Fire Emblem Engage heeft gepauzeerdwachtend op het juiste moment om het vrij te geven.

Met andere woorden, zelfs als het spel in 2021 klaar was, vond Nintendo het beter om te wachten met het oog op de enorme toestroom van releases aan het einde van dat jaar, en vooral in 2022.

Het is dan dat we ons herinneren dat Fire Emblem Warriors: Three Hopes, de Three Houses musou, kwam vorig jaar uit.. Zo werd vermeden dat beide wedstrijden in de reeks in hetzelfde jaar werden gespeeld.

Nintendo heeft hier niets over bevestigd. Het is alleen nog een aanwijzing over hoe het lanceringsbeleid van de Big N zou kunnen werken.

Sommige spelers geloven dat Advance Wars 1+2 Reboot Camp hier een ander voorbeeld van is. (dat het spel af is, maar nog niet is uitgebracht), en ze stoppen zelfs Metroid Prime Remake, een project dat niet is aangekondigd of bevestigd door Nintendo, in dezelfde zak.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *