Beslissing van het Hof van Beroep van Boekarest in het Rapid brand proces!

Beslissing van het Hof van Beroep van Boekarest in het Rapid brand proces!

FC Rapid 1923 heeft zijn beslissing bekendgemaakt in de rechtszaak tegen AFC Rapid, de vereniging die door Horia Manoliu is overgenomen van George Copos. De AFC beweerde de opvolger te zijn van het historische merk van het Giules team.

Rapid, het Superliga-team, heeft bij het Hof van Beroep van Boekarest de nietigverklaring van het merk van AFC Rapid verkregen.

De emblemen van UFC Rapid en Giuleștina, gekocht van het failliete bedrijf, zijn geldig, de aankondiging kwam nadat Horia Manoliu had gevraagd ze te annuleren.

Beslissing van het Hof van Beroep van Boekarest in de zaak van het merk Rapid!

Ook werd de beslissing aangekondigd over het huidige logo dat door Rapid wordt gebruikt. “FC Rapid 1923 heeft ook een gunstige beslissing gekregen in de tweede zaak, die met betrekking tot het exclusieve gebruik van het huidige logo”, maakte de Rapid-club op donderdag 26 januari bekend.

In 2018 kocht Rapid, een club gefinancierd door Dan Șucu en Victor Angelescu, het merk Rapid van de gerechtelijke curator Sierra Quadrant voor 406.000 euro plus btw.

In een verklaring van gisteren, 25 januari, zei Rapid: “Het Hof van Beroep van Boekarest heeft vandaag uitspraak gedaan in het eerste van de twee geschillen over de Rapid-merken. In deze eerste zaak verzocht FC Rapid 1923 om nietigverklaring van het woordmerk Asociația Fotbal Club Rapid București (geregistreerd in 2017), terwijl de tegenpartij de rechtbank verzocht om nietigverklaring van verschillende merken, bestaande uit emblemen die voorheen door onze club, UFC Rapid en Giuleștina werden gebruikt.

Het beroep van FC Rapid 1923 werd in zijn geheel toegewezen, waarbij het hof van beroep van Boekarest het merk Asociația Fotbal Club Rapid București nietig verklaarde en de geldigheid van de andere merken in de van de failliete vennootschap Rapid verworven portefeuille in stand hield.

In het tweede geval, betreffende de registratie van het merk, bestaande uit het huidige logo van onze club, zal de beslissing in de komende dagen worden uitgesproken.

We komen bij u terug met details zodra de zaak is opgelost.”

Liviu Ungurean, leider van de Rapid-galerij, zei tegen ProSport: “We hebben vele jaren op deze beslissing gewacht. Het vertrouwen in het management was goed. We zijn erg blij! Rapid is een grote familie en we werken allemaal samen. Eindelijk zijn we gelukkig. We begonnen vanaf nul en worstelden in de lagere competities. We vonden het niet normaal dat Horia Manoliu met zijn gekke ideeën kwam. Hoe leuk Rapid de laatste jaren ook was, het was normaal om niet terug te grijpen naar die oude tijden. Met Rapid’s galerij achter ons, zijn we onwrikbaar. Rapid is een schone ziekte”.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *