Forspoken debuteert met ”gemengde” recensies op Steam, waarbij de meeste spelers het erover eens zijn dat het een van de slechtst geoptimaliseerde spellen op PC is.

Forspoken debuteert met ”gemengde” recensies op Steam, waarbij de meeste spelers het erover eens zijn dat het een van de slechtst geoptimaliseerde spellen op PC is.

Het eerste grote spel van 2023 is nu wereldwijd beschikbaar. Het is Forspokenbekend als Project Athia in zijn begindagen, dat meer dan een paar mensen koud heeft gelaten vanwege het verhaal, de technische aspecten en de gameplay mechanica.

Forspoken is geen slecht spel, en in feite… is een opmerkelijk parkour en magisch avontuur waarvan we in de PS5-versie hebben genoten.. Het blijft echter achter bij wat we ervan verwachtten.

Terwijl PS5-gamers verscheurd zijn tussen de onderbenutte mechanica en twijfelachtige verhaalkeuzes, heeft Forspoken de Steam, Epic Store en Microsoft Store gemeenschap in vuur en vlam gezet.

Er is weinig bekend over de PC-versietenzij je het zelf hebt geprobeerd. Vanaf gisteravond 24 januari (de lanceringsdag van Forspoken) is de gratis demo beschikbaar op compatibele toestellen.

Zonder verder te gaan, op dit moment is meer dan de helft van de reviews van Forspoken op Steam (Gevarieerd, volgens de interface van het platform) zijn negatiefover Square Enix’s spel.

Een slecht geoptimaliseerd next-gen spel op PC

Toen Square Enix en Luminous Productions de vereisten voor Forspoken aankondigden, voelden we al dat er iets niet klopte. Kort daarna werd dit bevestigd door het gebrek aan recensies voor de PC-versie, en in feite zijn er nog steeds geen recensies op Metacritic.

De release van het spel kwam echter gisteren, 24 januari, naast een gratis demo die een paar weken geleden voor PS5 werd uitgebracht. En het resultaat had niet slechter kunnen zijn.

Forspoken heeft momenteel in totaal 972 recensies op Steam (een van de pc-platforms waarop het beschikbaar is), waarvan 51% negatief. Dit betekent dat slechts 49% een positief oordeel over het spel gaf.

Een deel van de negatieve feedback wijst op aspecten in het spel, zoals de armbanddialogen van Frey, bepaalde plotbeslissingen of de technische kant van het spel.

De meeste daarvan wijzen echter op wat we al aanvoelden toen we de eisen van Forspoken zagen: het spel is slecht geoptimaliseerd. En, om het nog erger te maken, draait slechter op NVIDIA grafische kaarten, ook al zijn ze krachtiger dan hun AMD tegenhangers..

Om te beginnen, afwaardering bevestigd vergeleken met wat we in trailers hebben gezien. Dit is iets wat ook op de PS5 gebeurt, maar gebruiker Hastur zegt dat de graphics op de PC niet overeenkomen met wat er getoond werd.

Letterlijk onspeelbaar op een RTX 3070 op 1440p. Texturen worden niet eens geladen omdat het spel veel VRAM gebruikt.”, zegt gebruiker Phoenix in een van deze reviews.

De overgrote meerderheid van de spelers geeft aan dat heeft het spel last van blokkades, stotteren en onregelmatige prestaties.. Het is nog geen 24 uur geleden, en er is dringend een patch nodig om het spel tenminste speelbaar te maken.

In de tussentijd moeten andere niet-PS5 spelers het spel nog starten, en geven ze toe dat ze zullen wachten tot Luminous Productions de situatie oplost met een patch.

Ik wacht af of Luminous de prestatieproblemen kan oplossen en de vereisten kan verlagen voordat ik het speel, het is de juiste beslissing, tenminste op de PC.”, zegt OnlyMyGameRules.

Forspoken is niet het grote succes geworden waar we op gehoopt hadden. Zonder een slecht spel te zijn, is het een spel van gemiddeld niveau.maar op PS5 hebben we er in veel opzichten van genoten. Het is vanaf 24 januari beschikbaar op zowel Sony’s console als PC.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *