De meest memorabele spreuk uit de Harry Potter PS1 spellen komt in Hogwarts Legacy.

De meest memorabele spreuk uit de Harry Potter PS1 spellen komt in Hogwarts Legacy.

Als je in het jaar 2000 meeging in de Harry Potter hausse, dan heb je waarschijnlijk de titels gespeeld die werden uitgebracht bij de bioscooprelease van de films. Harry Potter en de Steen der Wijzen (het videospel) kwam in 2001 naar de Game Boy Color, Game Boy Advance, PC en PlayStation met verschillende versies, waarvan de laatste het meest memorabel is.

En als je de titel speelde op Sony’s console, is het bijna onmogelijk dat je je de naam van de eerste spreuk die Harry leerde in het avonturenspel niet herinnert…een spreuk die werd gebruikt om blokken om te duwen en mechanismen te activeren, maar ook om vijanden te beschadigen, waardoor het de meest elementaire en nuttige “aanval” werd.

We hebben het natuurlijk over Flipendo, ook bekend als de kwade spreuk afwijzing.. Onmogelijk om het te vergeten met zo’n bombastische naam, is het niet?

Flipendo was een spreuk die werd bedacht voor het videospel Harry Potter en de Steen der Wijzen (hij wordt noch in de boeken, noch in de films genoemd, hoewel er soortgelijke bezweringen bestaan) en verscheen opnieuw in veel van de titels die uit de andere films werden bewerkt.

Dus, voor een lange tijd, hebben we ons afgevraagd of de beroemde Flipendo in Hogwarts Legacy zou staan.het langverwachte nieuwe spel gebaseerd op de magische wereld ontwikkeld door Avalanche Software voor PS4, PS5, Xbox One, Xbox X Series X|S, Nintendo Switch en PC, en nu hebben we het antwoord!

Phlipendo! De mythische spreuk zal in de erfenis van Zweinstein staan

Een paar dagen geleden hadden we de kans om Hogwarts Legacy ongeveer 45 minuten te spelen (als je geïnteresseerd bent, kun je hier onze indrukken van de ervaring vinden) en we kunnen bevestigen dat Ja, Flipendo, het zit in het spel….

In Hogwarts Legacy kunnen we een groot aantal bekende spreuken gebruiken (Expelliarmus, Accio, Reparatie… waaronder Crucio), maar om kwaad te doen, gebruikt ons personage een roodgekleurde spreuk door op de R2-toets te drukken.. We denken dat het de Flipendo spreuk is.

Waarom zeggen we “we geloven”? Goed, want tijdens de testsessie heeft ons personage nooit de “magische woorden” uitgesproken, maar de effecten van de spreuk waren duidelijk dezelfde als die van Flipendo. Dus waarom bevestigen we met klem dat Flipendo in Hogwarts Legacy zit?

Want zelfs als ons personage het niet hardop zei, een van onze metgezellen deed. Tijdens het laatste deel van de preview-sessie namen we deel aan een missie met Poppy Sweeting, een van de bijpersonages van het avontuur… En tijdens de gevechten konden we Poppy de beroemde spreuk zien gebruiken (en uitspreken!). En tijdens de gevechten konden we Poppy de beroemde spreuk zien gebruiken (en uitspreken!). Hier is het bewijs!

Je ziet dus dat Avalanche Software de kans niet wilde missen om een eerbetoon te brengen aan een van de meest geliefde spreuken in de Harry Potter videogames (om het zacht uit te drukken). Zal het ook mogelijk zijn om een upgrade naar de Flipendo Duo o Flipendo Maximazoals in de oude spellen?

Op 10 februari kunnen we te weten komen, wanneer we Hogwarts Legacy lanceert voor PS5, Xbox X Series X|S en PC.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *