Far Cry 7 en een online multiplayer Far Cry zijn al in ontwikkeling en zullen onafhankelijk van elkaar worden uitgebracht.

Far Cry 7 en een online multiplayer Far Cry zijn al in ontwikkeling en zullen onafhankelijk van elkaar worden uitgebracht.

De crisis van Ubisoft is een van de belangrijkste onderwerpen in de video game industrie. Het gigantische Franse bedrijf heeft een moeilijke 2022 achter de rug na slechte verkopen van Mario + Rabbids en Just Dance 2023, maar het heeft lang geduurd.

Watch Dogs Legion was al een grote hit, maar de grote commerciële teleurstelling was Far Cry 6, ondanks goede recensies, de laatste Far Cry game deed het niet zoals verwacht..

Dit heeft Ubisoft niet afgeremd; Far Cry blijft een van de meest productieve franchises, na Assassin’s Creed. Het lijkt erop dat er meer spellen in de franchise komen.

De Insider Gaming portal heeft onthuld. nieuwe details over de volgende twee Far Cry-titels. Voor het eerst in de serie heeft de multiplayervariant vorm gekregen in een standalone spel, wat praktisch de laatste poging zal zijn om te slagen met een game-as-a-service.

Far Cry 7 en een online multiplayer Far Cry zijn in ontwikkeling bij Ubisoft.. Het bedrijf onder leiding van Yves Guillemot heeft dit niet bevestigd, maar dit beweert het gerucht van Insider Gaming.

De toekomst van Far Cry

Het meest interessante aan beide projecten is dat ze uit dezelfde bron lijken te komen. Ubisoft werkte aan een nieuwe Far Cry (onder supervisie van Dan Hay). die uiteindelijk in twee delen werd gesplitst, maar iets bood wat Far Cry 6 niet deed: een online multiplayer-variant.

Aan de ene kant is Far Cry 7, intern aangeduid als Project Blackbird.waarover nog niets bekend is, maar één ding is duidelijk: het zal zich opnieuw richten op de single-player campagne.

Far Cry 7 heeft de moeilijke taak om spelers aan zich te binden na de ”halfslachtige” mislukking van het zesde deel. Opnieuw zal de ontwikkeling volledig worden verzorgd door Ubisoft.

De grote bijzonderheid van Far Cry 7 is de verandering van engine. Blijkbaar, Ubisoft stapt naar verluidt af van de Dunia-engine ten gunste van Snowdrop.de krachtige engine die The Division aandrijft en waarmee Ubisoft werkt aan Avatar Frontiers of Pandora en het toekomstige Star Wars-spel.

Aan de andere kant is er de online multiplayer Far Cry, die niet in het zevende deel zal worden geïntegreerd, maar een op zichzelf staand spel zal zijn.. Op dit moment weten we nog niet of het een F2P of een premium spel wordt.

Volgens bronnen dicht bij Ubisoft wil het bedrijf al lang een multiplayer Far Cry aanbieden aan het publiek. De meeste van deze projecten zijn echter uiteindelijk geannuleerd, of zelfs veranderd in kernspellen in de franchise.

Als je het ons vraagt, lijkt deze Far Cry misschien op wat titels als Call of Duty Warzone 2 tegenwoordig bieden: een open-wereld multiplayer ervaringmet contracten, buit en verschillende spelvormen.

Ubisoft geeft geen commentaar, noemt het gerucht ”speculatie” en weigert te reageren op het rapport van Insider Gaming. ”We geven geen commentaar op geruchten of speculaties”.

Als de informatie wordt bevestigd, Far Cry krijgt een dubbele kans in de komende maanden/jaren om het publiek weer aan zich te binden en terug te keren naar Ubisoft’s leiderschap in inkomsten. Assassin’s Creed Mirage en Avatar: Frontiers of Pandora zijn de grote hoop voor de toekomst.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *