De ritmische actie van Hi-Fi Rush kwam uit een onverwachte hoek: een scène uit het briljante Shaun of the Dead.

De ritmische actie van Hi-Fi Rush kwam uit een onverwachte hoek: een scène uit het briljante Shaun of the Dead.

Hi-Fi Rush is het spel waar iedereen nu over praat, en geen wonder! Het is een nieuw spel van Tango Gameworks en de directeur van The Evil Within 2een complete afwijking van de horrorgames van de studio, is een luchtige actie-platformer op de maat van de muziek.

De game is afgelopen woensdag uitgebracht, net na het Xbox Developer Direct evenement, en is nu beschikbaar op de Xbox X Series en PC (waar het lage eisen stelt) en natuurlijk op Game Pass.

Als je je afvraagt waar de inspiratie voor een spel als Hi-Fi Rush vandaan komt, zijn regisseur, John Johanasonthulde het in een interview voor Xbox zelf: de bioscoop van Edgar Wright…en meer specifiek, Zombies Party (Shaun of the Dead).

De scène uit Zombies Party die Hi-Fi Rush inspireerde:

(embed)https://www.youtube.com/watch?v=W4tVH7BPb-Q(/embed)

De zombiefilm waarmee Edgar Wright zijn Cornetto Trilogie opende was het zaadje waaruit Hi-Fi Rush werd geboren. “Er was een scène in Shaun of the Dead waar ze vochten in een bar op de muziek van Queen..”

Ik vond het geweldig klinken, en ik zei ‘wat als we een spel maken dat precies dit is?’. Dus zo heb ik het ongeveer voorgesteld. Zo ontstond het idee vele, vele jaren geleden, toen we nog werkten aan de eerste The Evil Within.“.

De hele filmografie van Edgar Wright is echter doordrongen van Hi-Fi Rush. Scott Pilgrim bijvoorbeeld, het stripfiguur dat Wright in 2010 verfilmde met Michael Cera, was het uitgangspunt voor Chai, de hoofdpersoon van de spel, “een soort antiheld in zekere zin, niet omdat ze slecht zijn, maar omdat ze bijna dom zijn.“, legt Johanas uit.

Vreemd genoeg, Edgar Wright maakte zelfs een hele film gebaseerd op het idee van choreografie van actie op muziek, in Baby Driver, hoewel destijds het idee van Hi-Fi Rush was al geplant.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *