10 PlayStation 5 functies die Sony zou moeten verbeteren

10 PlayStation 5 functies die Sony zou moeten verbeteren

Het succes van PS5 staat buiten kijf. Iets meer dan twee jaar na de lancering (november 2020) zijn er wereldwijd al meer dan 30 miljoen consoles verkocht. En tot voor kort was het onmogelijk om eenheden in winkels te vinden.

Wat is de reden voor het succes? Het is simpel. Om te beginnen, PS5 is een zeer krachtige console met veel geavanceerdere technologie dan de PS4, waarmee hij ook compatibel is.

Dit is duidelijk te zien in de videogames, met exclusives van hoog kaliber zoals God of War Ragnarok, Horizon Forbidden West, Returnal, Gran Turismo 7 of het toekomstige Marvel’s Spider-Man 2.

Speciale vermelding verdient de DualSense-controller, uitgerust met haptische functies die de immersie van de speler vergroten, iets waar ook op zal worden ingegaan PS VR2De nieuwe reality-kijker van Sony PlayStation, die op 22 februari wordt gelanceerd.

Desondanks is de PS5 geen perfecte console. Wij merken op enkele afwezigen die in Sony consoles zoals PS3 en PS4 zaten.en zelfs enkele functies van de grootste concurrent (Xbox) waar ze nota van moeten nemen.

Sony heeft werk te doen, vooral met deze 10 functies en kenmerken die PS5 zou moeten verbeteren om een toegankelijker en leuker platform voor gamers te worden.

10 dingen die PS5 in de toekomst zou moeten verbeteren:

Dynamische thema’s opnemen

De aanpassing van de PS3, en later de PS4, is een van de meest herinnerde functies, dankzij bijvoorbeeld dynamische thema’s. Het was cool om te zien hoe het menu behang zou verschillende acties genererenvan luchtstromen tot knipperende lichten, flikkeringen en zelfs geweerschoten.

Om nog maar te zwijgen van de pictogrammen op elk tabblad, die werden aangepast aan het thema van elk dynamisch thema. Ik herinner me er een uit Fallout 3 die het menu van mijn PS3 sierde.

In PS5 zijn geen dynamische thema’s opgenomen, wat echt vreemd is, en wat ook Sony’s next-gen console zou verbeterd kunnen worden door het gebruik van haptische effecten. via de DualSense-controller. Het heeft geen prioriteit, maar we zouden deze dynamische thema’s met extra sensaties graag terugzien op PS5.

Vereenvoudiging van de next gen upgrade van PS4 naar PS5

Terwijl PS5 is backwards compatible met de overgrote meerderheid van de PS4 games.velen van hen hebben ook updates voor de nieuwe generatie. Deze kunnen worden uitgevoerd vanaf de schijf zelf (afhankelijk van het model speler) en ook in digitaal formaat.

Na de eerste twee jaar van de console hebben we niet zoveel PS4 games gezien met gratis “next gen” updates, d.w.z. het omzetten van het spel naar de PS5 versie.

De laatste Sony-titel die compatibel was, was Horizon Forbidden West), en sindsdien is het de norm dat je een bedrag van ongeveer 10 euro moet betalen om de upgrade toe te passen, althans voor exclusieve eerste partijen en bepaalde titels van derden.

Maar dat is niet echt het probleem. Als je al een PS4 titel hebt die compatibel is met deze update… maar niet automatischzoals op de Xbox.

Een voorbeeld is The Witcher 3 Wild Hunt, dat zelfs problemen gaf met het installeren van de uitbreidingen als je die al apart had gekocht. In de meeste gevallen moet je naar het PS Store tabblad van het spel gaan en de versie veranderen van de instellingen van elk spel (van de knop met de puntjes).

Men kan niet anders dan de Xbox Series X|S opmerken, waarbij automatisch de One-versie wordt bijgewerkt naar de nieuwe generatie. Sony moet dit aspect van PS5 opnieuw bekijken en het nog meer vereenvoudigen.

Schakel de installatie van de PS4-versie uit.

Een verwante kwestie. Als we een PS4-spel in fysiek formaat hebben, zullen we, als we het op de PS5 zetten, de update kunnen toepassen na een wat verwarrend proces… maar we krijgen nog steeds te maken met een ander ongemak.

Om welke reden dan ook, PS5 zal voortdurend proberen de versie van het spel te installeren die op de schijf staat (de PS4-versie).zelfs als we moeten spelen met de disc erin (als een “sleutel”), ook al is het de next-gen versie.

We kunnen de installatie op elk moment annuleren, maar elke keer als we de PS4-schijf plaatsen (om te kunnen spelen), de console zal de installatie opnieuw starten. Een overlast die Sony snel zou moeten deactiveren.

Mappen maken vanuit Home

Na de eerste maanden kreeg PS5 eindelijk de functie om mappen te maken om onze spelbibliotheek te organiseren. Het is iets wat al op de PS4 zat en waar gebruikers Sony al lang om vroegen (erger was het geval met de Nintendo Switch, die vorig jaar).

Dankzij dit kunnen we mappen maken en onze PS5 en PS4 titels organiseren. zoals we willen (per genre, aantal speeluren, modi en andere criteria). Er is maar één probleem met deze functie…

Om een map aan te maken, is het noodzakelijk om naar de Bibliotheek spelletjesdie rechts in het menu Start staat (in het gebruikersprofiel).

Wij vinden dat Sony een functie voor het maken van mappen in het PlayStation 5-startmenu zelf moet introduceren, om de gebruikerservaring te vergemakkelijken.

Aparte PS Plus Extra en Premium catalogi.

Vorig jaar introduceerde Sony twee nieuwe niveaus of abonnementsvormen voor PS Plus, waarbij het basispakket PS Plus Essential bleef. We hebben het over PS Plus Extra y PS Plus Premiummet geweldige nieuwe functies voor PS5- en PS4-gebruikers.

Als we bijvoorbeeld geabonneerd zijn op PS Plus Premium kunnen we genieten van backwards compatible titels van PS1, PS2, PSP en PS3 op onze consoles, naast de content die PS Plus Extra biedt.

Sony moet de catalogusinterface van PS Plus Extra en PS Plus Premium verbeteren, omdat die soms tot verwarring leidt. Op geen enkel moment tonen ze spellen die alleen kunnen worden gespeeld met een van de abonnementen.

Dat wil zeggen, als we geabonneerd zijn op PS Plus Extra, wordt er een titel getoond die misschien PS Plus Premium nodig heeft (dit is gebruikelijk bij playtesting) en wordt ons dat in eerste instantie niet verteld.

Gemakkelijker achtergrondvensters

Een van de beste functies van PS5 (waarover we u al eerder vertelden) is de Picture-in-Picture optie, ook bekend als achtergrondweergave, of afspelen in een venster binnen het scherm, van multimedia-inhoud.

Met andere woorden, PS5-gebruikers kunnen video’s bekijken terwijl ze games spelen of tegelijkertijd naar muziek luisteren. Dit staat bekend als PIP-ervaring.

Sony’s console ondersteunt het afspelen van video’s en muziek op de achtergrond (in een klein deel van het totale scherm), maar om het te gebruiken moet je om de PlayStation 5-menu’s heen. Zou het niet beter zijn om een extra optie voor media-apps toe te voegen?

Het tabblad Verkennen verbeteren

Herinner je je het PS4 Nieuws tabblad? We praten er later over, maar eerst het belangrijkste: op PS5 is het veranderd in het tabblad Verkennen.

Het is eigenlijk hetzelfde, maar meer gericht op de hoogtepunten en minder op de PSN-vriendengemeenschap. We kunnen het laatste PS5-nieuws, updates, aankomende games, of zelfs nieuws over aanbiedingen en promoties lezen.

Het probleem is dat de uitvoering niet zo geweldig is. Op Explora kun je alles zien wat we hebben genoemd, maar is het nieuws gemengd met trofeeën en bepaald nieuws van je vriendengemeenschap..

Tot slot toont dit tabblad nieuws van alle games die je op je PS5 hebt staan. Het is mogelijk om ze te dempen (meer als anti-spoiler maatregel), maar het blijft vervelend.

Van tabblad wisselen met de trekkers

Op PlayStation 5 is het mogelijk om met de L1- en R1-triggers op de DualSense-controller te wisselen tussen de tabbladen van Spelletjes y Multimedia. Er is momenteel echter geen manier om tussen de pictogrammen in het hoofdmenu te schakelen zonder de richtingstoetsen of joysticks te gebruiken.

Als je weinig games of apps hebt, zal het geen probleem zijn, maar stel je het tegenovergestelde geval voor. Je moet helemaal naar rechts gaan met de pad, zo comfortabel als het zou zijn om de triggers van de controller te gebruiken.

Aangezien aan L1 en R1 al een functie is toegewezen, misschien zou het ideaal zijn om deze optie toe te passen voor de achtertrekkers L2 en R2.. Sony, maak dit mogelijk in een toekomstige update.

De terugkeer van het tabblad Wat is er nieuw?

Een van de elementen die we het meest missen van de PS4. Terwijl PS5 het tabblad Verkennen terugbrengt, Sony introduceerde een gepersonaliseerde nieuwssectie gericht op je vrienden.. Je kon zien wat ze speelden, welke trofeeën ze wonnen en zelfs andere spelstatistieken.

Misschien was het niet zo’n uitgebreide sectie als Verkenmaar eerlijk gezegd hadden gebruikers met veel vrienden het niet nodig. Er is iets charmants aan roddelen over wat onze vrienden spelen, nietwaar?

Hopelijk brengt Sony dit tabblad terug op de PS5, of op zijn minst meer “roddel” opties toevoegen aan de vrienden tab.. Ja, we zijn roddelaars, maar we willen weten of onze vrienden zo gemeen zijn als ze zeggen.

Snel hervatten (zoals op Xbox)

Toen Microsoft de functies van de Xbox X-serie X|S uitpakte, was een van de dingen die onze aandacht trokken de Quick Start, of Quick Resume. Xbox-consoles konden verschillende spellen (meer dan vijf) in de wacht zetten en er op elk moment naar terugkeren.

PlayStation 5 kunt u dit doen met een enkel speldankzij de snelle SSD. Het blijft echter ver achter bij wat Quick Resume kan op de Xbox X|S Series.

We vragen al lang om een Quick Resume voor PS5, vooral omdat Sony’s console bekend staat om zijn snelheid, gebrek aan laadtijden en directheid.

Komt Quick Resume naar de PlayStation 5? Tot nu toe is er geen nieuws over, maar het is mogelijk, aangezien Sony en Microsoft het beste van het “tegendraadse” willen nabootsen om hun hardware aantrekkelijker te maken (een voorbeeld zijn de geruchten over een Xbox-controller met DualSense-achtige functies).

Wij denken dat PS5 een betere console zou zijn met deze functies. We hebben cloud play (ook aanwezig in de competitie) niet opgenomen, omdat het gerucht gaat dat in maart komt deze functie voor PS Plus Premium leden..

Begrijp ons niet verkeerd; PS5 is een geweldige console die veel verbeteringen introduceert ten opzichte van de PS4, vooral op het gebied van toegankelijkheid en gebruikservaring. Maar wij denken dat Sony een paar dingen heeft laten liggen, die moeten worden herzien.

Wat zou je veranderen aan PS5, en mis je functies die op een andere console aanwezig zijn? We moeten in de gaten houden wat 2023 te bieden heeft, want als het om games gaat, gaan we veel plezier beleven… en veel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *