Eerste transfer van de winter naar Rapid! Wie is Funsho Bamgboye

Eerste transfer van de winter naar Rapid! Wie is Funsho Bamgboye

De eerste speler van Rapid deze winter is Funsho Bamgboye, die afkomstig is van het Hongaarse MOL Fehervar.

De 24-jarige Nigeriaan heeft een deal die geldig is tot de zomer van 2024 en de club uit Giulesta heeft de optie om die met nog een seizoen te verlengen.

De middenvelder heeft een WK-titel op zijn naam staan met de nationale ploeg van Nigeria U17, die hij in 2015 won.

Eerste transfer van de winter naar Rapid. Funsho Bamgboye heeft getekend

Bamgboye heeft een vergoeding van 350.000 euro. Hij deed zijn jeugdopleiding aan de ASPIRE academie in Senegal en belandde daarna in Qatar bij Aspire Football Dreams. In 2017 tekende hij voor Haladas in Hongarije en na tweeënhalf seizoen verhuisde hij naar MOL Fehervar. Hier speelde hij drieënhalf jaar en tikte een Hongaarse bekerfinale aan.

In 2020 werd hij tweede, met Fehervar ook in de Europacups. Dit seizoen speelde hij in 11 wedstrijden voor Fehervar en scoorde twee keer. Rapid betaalde 100.000 euro voor de transfer.

In mei 2022 kreeg Bamgboye de Hongaarse nationaliteit, nadat hij meer dan vijf jaar in Hongarije had doorgebracht.

“Het voelt geweldig om hier te zijn en deel uit te maken van deze club. Ik ben erg blij met mijn keuze. Eerlijk gezegd wist ik vrij veel over Rapid, want de eerste keer dat ze me over Rapid vertelden, zei ik dat ik de club kende, de omstandigheden hier. Het was geweldig. Voor mij is het ongelooflijk, om deel uit te maken van iets zo groot en belangrijk als het eeuwfeest van de club, dus ik ben blij om hier nu te zijn. Ik zag de supporters ook. Het was ongelooflijk om te zien dat ze er altijd zijn en hun team steunen, wat er ook gebeurt,” vertelde Funsho Bamgboye aan fcrapid.ro.

Bij Fehervar heeft Funsho Bamgboye in totaal 105 wedstrijden getikt, 13 doelpunten gemaakt en 19 assists gegeven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *