Activision Blizzard beschrijft Sony als “De eerste van ons” om te rechtvaardigen dat het geen FTC-bescherming nodig heeft.

Activision Blizzard beschrijft Sony als “De eerste van ons” om te rechtvaardigen dat het geen FTC-bescherming nodig heeft.

De aankoop van Activision Blizzard De onopgeloste kwestie van Microsoft blijft onopgelost, en zal opnieuw het gesprek van 2023 zijn in de Xbox-wereld, met CEO Phil Spencer optimistisch ondanks de grote rol die voor hen ligt.

De Federal Trade Commission (FTC) is een overheidsinstantie die een rechtszaak heeft aangespannen tegen de aankoop van Activision Blizzard door Microsoft vanwege het gevaar dat dit zou opleveren voor de markt: een oneerlijk en onevenredig voordeel voor Xbox, dat volgens hen te veel macht zou krijgen en “de concurrentie zou kunnen onderdrukken”.

Lulu Cheng MeserveyCOO van Activision Blizzard King, verdedigde vandaag in een Twitter thread naar aanleiding van het succes van The Last of Us op HBO Max waarom dat geen zin heeft. Sony heeft geen FTC-bescherming nodig en het definiëren als “De eerste van ons“in de video game industrie.

Het succes van The Last of Us komt Microsoft goed van pas om zich te verdedigen tegen de FTC.

Hey @FTC, heb je gisteravond de aflevering van The Last of Us gezien? Het was geweldig. Ongetwijfeld breekt het alle records en wordt het door tientallen miljoenen bekeken, het is een kaskraker.“de ABK raad begint zijn draad.

Je vindt het misschien interessant om te weten dat het een productie is van Sony Pictures Television en PlayStation Productions, gebaseerd op een bestseller die is ontwikkeld door een Sony-owned studio en uitgegeven door Sony als PlayStation exclusief“.

Waarom doet het er allemaal toe?

Cheng Meservey legde zijn redenering uit: de FTC maakte bezwaar tegen de overeenkomst tussen Microsoft en Activision Blizzard omdat Microsoft de concurrentie van concurrerende consoles zou kunnen “wegvagen” door de spellen van Activision te exploiteren.lijkt er bezorgdheid te bestaan dat Sony zijn positie als marktleider verliezen“.

Maar er is geen reden tot zorg. Sony beschikt over een ongeëvenaarde IP-pool, niet alleen in videogames, maar ook in tv, film en muziek, die als games kunnen worden ontwikkeld of bestaande games kunnen promoten.

Het bewijs? De omzetstijging van The Last of Us games vanwege de interesse in de serie.

Sony’s talent en IP in games, TV, films en muziek is formidabel en werkelijk indrukwekkend. Geen wonder dat ze ook blijven domineren als marktleider op de consolemarkt. In gaming is Sony “de eerste van ons”, en ze zullen het prima doen zonder de bescherming van de FTC….

Zal deze draad helpen de FTC op andere gedachten te brengen? Microsoft heeft bondgenoten gewonnen zoals de vakbonden (hoewel dat was vóór de duizenden ontslagen bij Microsoft), maar ze hebben Sony die tegen hen “lobbyt”, en Google en Nvidia zijn ook betrokken. En de FTC is niet het enige open front, ze wachten ook op een reactie van Europa en het VK…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *