Konami sluit Crimesight, zijn “Cluedo” en “Among Us”, slechts één jaar na de release.

Konami sluit Crimesight, zijn “Cluedo” en “Among Us”, slechts één jaar na de release.

Crimesight was een van Konami’s meest originele inzetten van de afgelopen jaren, die helaas niet goed uitpakte. Het was een strategie- en deductiespel voor meerdere spelers, geïnspireerd door de Cluedomaar met een zeer origineel thema: met Sherlock Holmes en Moriarty… veranderd in een AI.

Crimesight is aangekondigd in de zomer van 2021, uitgebracht in april 2022 voor Steam… en een jaar later stopt het met werken.

In een melding op Steam kondigen ze de data aan waarop het spel niet meer te koop zal zijn (27 februari) en de dag waarop ze de servers zullen sluiten (1 mei 2023).

Vroeg einde voor Crimesight, Konami’s “Among Us”.

“Bedankt voor het spelen van Crimesight,” luidt de verklaring, waarin wordt uitgelegd dat ze door verschillende omstandigheden hebben besloten de dienst te beëindigen, ondanks de steun van veel gebruikers.

De verkoop van DLC-pakketten eindigde op 30 januari. Het spel zal nog steeds te koop zijn (kost 9,99 euro voor de standaard editie) tot 27 februari.

Maar de servers zullen gesloten zijn op maandag 1 mei, en na die datum Crimesight zal niet langer speelbaar zijnomdat het alleen een online modus had.

Crimesight speelt zich af in het jaar 2075: er is een computerprogramma dat alle misdaden kan voorspellen. Maar als het systeem een misdaad voorspelt die de wereld onherroepelijk in chaos kan storten.., een AI creëren om het te onderzoeken, Sherlock…die geconfronteerd wordt met zijn aartsvijand, een andere kwaadaardige AI, Moriarty.

Op basis van deductie, verdelen vier spelers de rollen van. moordenaar en doelwitDe spelers aan Sherlock’s kant moeten voorkomen dat de misdaad plaatsvindt, en Moriarty’s kant moet de misdaad plegen. In de loop van het spel worden de doelstellingen onthuld…

Ondanks zeer positieve gebruikersrecensies op Steam, heeft Konami besloten om Crimesight in de ijskast te zetten, zoals ze ook hebben gedaan met Super Bomberman R Online… en al deze spellen voor 2022.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *