Mirel Rădoi is naar Saoedi-Arabië vertrokken! De nieuwe coach van Al-Tai krijgt te maken met het team van Cristiano Ronaldo: “Goed dat ik hem niet als speler heb gehaald, want ik kreeg een oorontsteking van hem!”

Mirel Rădoi is naar Saoedi-Arabië vertrokken! De nieuwe coach van Al-Tai krijgt te maken met het team van Cristiano Ronaldo: “Goed dat ik hem niet als speler heb gehaald, want ik kreeg een oorontsteking van hem!”

Mirel Radoi is de nieuwe coach van Al-Tai uit Saoedi-Arabië. Hij speelde van 2009 tot 2011 in Saoedi-Arabië met Al-Hilal en is bezig aan zijn eerste trainerservaring in het land.

Rădoi heeft ook FCSB, het Roemeense nationale jeugdteam en het nationale seniorenteam gecoacht, evenals Universitatea Craiova.

Al Tai is ook gecoacht door vijf Roemeense coaches: Ion Dumitru (2000), Alexandru Moldovan (2002-2003), Doru Isac (2012-2013), Liviu Ciobotariu (2017-2018) en Claudiu Niculescu (2019).

Mirel Rădoi is naar Saoedi-Arabië gegaan! De nieuwe coach van Al-Tai krijgt te maken met het team van Cristiano Ronaldo: “Goed dat ik hem niet als speler heb gepakt, want ik kreeg een oorontsteking van hem!”

Mirel Radoi vervangt de Portugees Pepa, die de ploeg verliet op de negende plaats in de Saudische Premier League. Mirel staat hier tegenover Marius Șumudică, de Roemeen op de bank bij Al-Raed.

In de Saoedische competitie moet Rădoi het opnemen tegen Cristiano Ronaldo van Al Nassr en tegen de ploeg van Marius Șumudică, met Alexandru Mitriță en Silviu Lung Jr.

“Tegen die tijd (noot van de redactie: tot de wedstrijd tegen de ploeg van Cristiano Ronaldo, Al-Nassr) zijn er nog heel wat wedstrijden te gaan, maar ik ben blij dat ik hem als coach vang en dat ik hem niet als speler, als tegenstander, vang, want hij bezorgde me waarschijnlijk een oorontsteking”, zei Mirel Rădoi bij zijn vertrek uit het land.

De coach liet weten dat hij andere aanbiedingen had gehad: “Ik heb maandenlang contacten gehad, ook toen ik bij de nationale ploeg of op de universiteit van Craiova zat. Nu zijn er meer contacten geweest, ik wilde niet op het eerste aanbod ingaan na mijn vertrek uit Craiova, omdat de zaken voor mij ook niet erg duidelijk waren. Ik moest nadenken over wat er gebeurde, wat ik goed en wat ik fout deed. Eerlijk gezegd duurden de onderhandelingen niet lang. Ik vond het project leuk. Toen ik het telefoontje kreeg en met de president sprak, was het binnen tien minuten voorbij. Ik vertelde hen wat ik wilde van het team, en de ideeën waren vrijwel hetzelfde, dus het was gemakkelijk om dingen samen te stellen. Er waren gesprekken uit Bulgarije, Griekenland, maar niets serieus, d.w.z. een contract dat me niets garandeerde, slechts 3-4 maanden tot de zomer. Ik had niet het uitgangspunt van een langer contract”.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *