Ianis Hagi gezocht door Galatasaray Istanbul, waar zijn vader geschiedenis schreef

Ianis Hagi gezocht door Galatasaray Istanbul, waar zijn vader geschiedenis schreef

Galatasaray Istanbul wil deze winter een grote stap zetten en Ianis Hagi, de zoon van de “koning” die terugkeert op het veld na een ernstige blessure, transfereren.

Ianis, 24, heeft sinds 22 januari niet meer gespeeld voor Rangers vanwege medische problemen. In december 2022 verlengde hij zijn deal met de Schotten tot 2026.

Hij kwam in januari 2020 van Genk naar Rangers in een deal ter waarde van 3,5 miljoen euro.

Ianis Hagi gezocht door Galatasary, waar zijn vader geschiedenis schreef

Hagi is Schots kampioen en in zijn 85 wedstrijden voor Rangers scoorde hij 15 keer en gaf hij 21 assists.

De Turkse coach Okan Buruk kijkt naar het herstel van Ianis Hagi, die al meer dan een jaar niet meer in een officiële wedstrijd heeft gespeeld. “Galatasaray heeft de gezondheid van de Roemeense ster goed in de gaten gehouden en bereidt een transfer voor van Ianis, de zoon van de legende Gheorghe Hagi. Het is coach Okan Buruk die aandringt op de transfer van de zoon van zijn voormalige teamgenoot,” schreven Karar journalisten.

Gheorghe Hagi speelde tussen 1996 en 2001 voor Galatasaray, waar hij vier titels en de UEFA Cup won. De “Koning” coachte er ook en won er een Turkse beker.

“Okan? Ik weet niet hoe het zit met Ianis bij Galatasaray, maar het zou sensationeel zijn voor Ianis om naar de ploeg te gaan waar zijn vader geschiedenis schreef. Ik denk dat Ianis nu geïnteresseerd is om terug op het veld te komen. Hij speelde 40 minuten in een schoolwedstrijd, hij gaf doelpunten en assists. Hij moet terugkeren naar Rangers, hem in de zomer laten spelen en daarna zien we wel”, zei Gică Popescu, voorzitter van Farul Constanta, op Digi Sport.

“Als ik Gică was en ik zou hem adviseren, zou ik hem zeggen hier te blijven tot de zomer. In de zomer zou Galata hem goed passen, vooral als hij de titel in Turkije wint. Op dit moment is het riskant. Mensen willen dat hij wordt zoals zijn vader,” vertelde Dinu Gheorghe, een voormalige leider in het Roemeense voetbal, aan collega’s van ProSport.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *