Voormalig Duits voetbalgrootheid Franz Beckenbauer is overleden! Hij heeft een record dat moeilijk te evenaren is: wereldkampioen als speler en coach

Voormalig Duits voetbalgrootheid Franz Beckenbauer is overleden! Hij heeft een record dat moeilijk te evenaren is: wereldkampioen als speler en coach

Franz Beckenbauer, wereldkampioen als speler en coach, is op 78-jarige leeftijd overleden.

Het nieuws werd pas vandaag om 17:12 officieel bekend gemaakt: Franz Beckenbauer is zondagavond overleden.

De voormalige Duitse voetbalgrootheid Franz Beckenbauer is overleden! Hij heeft een record dat moeilijk te evenaren is: wereldkampioen als speler en coach.

De familie, bij monde van zijn vrouw, gaf een korte verklaring vrij: “Het is met diepe droefheid dat we aankondigen dat mijn man en onze vader, Franz Beckenbauer, gisteren, zondag, vredig is overleden in zijn slaap, omringd door zijn familie. Gelieve deze momenten stil te houden en laat er geen vragen zijn van de pers.”

Duitsland neemt praktisch afscheid van zijn grootste voetballer ooit. Wereldkampioen als speler in 1974 en als coach in 1990. Kampioen en Europa Cup winnaar met Bayern München.

Legende bij Bayern München, hij speelde ook voor Hamburg en de New York Cosmos en won twee keer de Gouden Bal, in 1972 en 1976.

Wie is Franz Beckenbauer

Na zijn pensioen als speler werd “Kaiser Franz” coach van het West-Duitse team voordat hij zijn zes jaar op de bank beëindigde na de wereldtitel van 1990 in Italië tegen het Argentinië van Diego Maradona.

Bernard Tapie gaf hem de leiding over Olympique Marseille, dat op zoek was naar hun eerste continentale titel. Zijn avontuur bij Marseille duurde slechts een paar maanden (van 20 september tot 31 december 1990), voordat hij werd vervangen door Raymond Goethals en kort werd gepromoveerd tot sportief directeur van de club.

Bij zijn terugkeer naar Bayern München, waar hij in 1994 en opnieuw in 1996 de leiding had over het eerste team, vestigde Franz Beckenbauer zich als een van de iconische managers van de club.

Erevoorzitter van Bayern München van 2009 tot heden

Voorzitter van de Raad van Commissarissen tot 2009, toen hij werd vervangen door Uli Hoeness, de legendarische voormalige centrale middenvelder bleef erevoorzitter van de club uit München tot zijn dood op maandag.

Beckenbauer kan niet naar Brazilië voor de begrafenis van zijn vriend Pele begin 2023.

“Ik zou graag gaan, maar helaas laat mijn gezondheid zo’n lange vlucht niet toe. Ik zal mijn vriend met mijn hart begeleiden op zijn laatste reis,” vertelde de Kaiser destijds aan Bild am Sonntag.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *