Tennis Players Association, HARD reactie na de uitspraak in de zaak Simone Halep. “Een oneerlijk systeem dat heeft gefaald”

Tennis Players Association, HARD reactie na de uitspraak in de zaak Simone Halep. “Een oneerlijk systeem dat heeft gefaald”

De Professional Tennis Players Association (PTPA) heeft een persbericht uitgegeven waarin staat dat de uitspraak die Simona Halep bij het CAS heeft gekregen geen compensatie is voor de tijd die de speelster heeft verloren.

De bond zegt dat de beslissing laat zien dat het systeem hervormd moet worden om spelers te beschermen.

“Zoals we in onze principes hebben aangegeven, steunt de PTPA alle spelersprocessen, het recht op beroep en toegang tot een eerlijk en logisch antidopingsysteem. De beslissing van het Hof van Arbitrage voor de Sport om de schorsing van Simone Halep te verminderen van vier jaar naar 9 maanden benadrukt de noodzaak van een verstandige hervorming van een oneerlijk systeem dat deze rechten niet beschermt. Simona heeft al 17 maanden een voorlopige schorsing en verlies van ranking, prijzengeld, reputatie en andere onherstelbare schade achter de rug. Haar overwinning in hoger beroep zal de verloren tijd niet goedmaken,” aldus het persbericht.

De bond heeft het afgelopen jaar samengewerkt met Simona en haar juridische team en zal haar terugkeer naar de competitie blijven steunen, meldt ziare.com.

“We blijven vastbesloten om samen te werken met de ITIA (International Tennis Integrity Agency) en aan te dringen op logische verbeteringen en een grotere verantwoordingsplicht van een proces dat zijn immense gebreken blijft vertonen. Een eerlijker en logischer systeem moet worden geïmplementeerd ten voordele van iedereen,” concludeerde de PTPA-vakbond.

Simona Halep ontsnapt aan dopingschorsing van 4 jaar

Simona Halep heeft een schorsing van slechts 9 maanden gekregen na meer dan 4 weken van hoorzittingen. Het CAS besloot haar straf in het dopingschandaal te verminderen van 4 jaar naar 9 maanden.

De 32-jarige Roemeense werd van 7 tot 9 februari gehoord bij het CAS in de dopingzaak. De Roemeense begon haar schorsingsperiode in oktober 2022, dus ze heeft al anderhalf jaar van haar schorsing van vier jaar uitgezeten.

Simona Halep werd aanvankelijk voor vier jaar geschorst wegens dopinggebruik, zo maakte het International Tennis Integrity Agency (ITIA) op 12 september bekend. Lees meer…


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *