Wanneer Novak Djokovic met pensioen gaat! Wat de coach van de winnaar van de Australian Open te zeggen had. “De manier waarop hij voor zijn lichaam zorgt, inclusief wat hij eet…”

Wanneer Novak Djokovic met pensioen gaat! Wat de coach van de winnaar van de Australian Open te zeggen had. “De manier waarop hij voor zijn lichaam zorgt, inclusief wat hij eet…”

Novak Djokovic heeft de Australian Open gewonnen door Stefanos Tsitsipas met 6-3, 7-6 (7/4), 7-6 (7/5) te verslaan.

De 35-jarige Serviër won de AO-trofee voor de 10e keer en won zijn 22e Grand Slam-titel, waarmee hij het record van Rafael Nadal evenaart.

“Nole” werd ook de nieuwe wereldleider. Zijn coach Goran Ivanisevic sprak over de prestaties van zijn pupil, maar ook over Djokovic’ terugtrekking uit de tour.

Wanneer Novak Djokovic zich terugtrekt uit de ATP Tour…

Rafael Nadal en Novak Djokovic hebben de meeste Grand Slam titels, 22, gevolgd op de ranglijst door Roger Federer, 20. Op nummer drie aan de top staat Pete Sampras, 14.

“Ik zei acht of negen jaar geleden dat Novak en Rafa Roger zouden inhalen wat betreft het aantal gewonnen Grand Slams. In die tijd keken de mensen me vreemd aan. Maar hier zijn we, het is 22-22. Twee fantastische concurrenten, het is ongelooflijk wat deze twee voor het tennis hebben gedaan. Ik kijk uit naar wat de toekomst brengt. Als ze allebei gezond zijn, dan is de strijd daar, een spannende strijd.

Het wordt heel interessant, vooral omdat er een paar jongeren zijn die al op de deur van de bevestiging kloppen, op de rand van grote resultaten staan. Maar toch zullen deze twee het laatste woord hebben (red. Novak en Rafa). Nadal zal altijd de favoriet zijn op Roland Garros zolang hij speelt. Op de Australian Open speelde hij op het veld van Novak, nu verhuist de strijd naar het veld van Rafa op Roland Garros. Het is als een handbalwedstrijd tussen Spanje en Servië, en de score is gelijk, 22-22.

Natuurlijk zijn er jonge mannen die Rafa kunnen verslaan, en Novak ook, maar als je een toernooi 14 keer wint is dat sensationeel. Deze twee hebben voortdurend hun grenzen verlegd en het resultaat is fantastisch,” vertelde Goran Ivanisevic aan atptour.com.

Zeker nog twee of zelfs drie jaar (noot van de redactie – Novak Djokovic speelt nog steeds). De manier waarop hij voor zijn lichaam zorgt, de manier waarop hij alles aanpakt, ook wat hij eet, is ongelooflijk. Het is fantastisch tot welk niveau hij het gebracht heeft – Goran Ivanisevic

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *